Fotogängaren

Gatufoto - par i siluetter

En halvtimme kvar till Champions League och vad passar bättre än att slänga in ännu ett bildpar att begrunda och kanske hitta såväl likheter som skillnader i?

Siluett på Skinnarviksberget

Båda bilderna är relativt nytagna, dvs efter sommarens semester.

Postat 2011-09-13 20:13 | Läst 2160 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Gatufoto - Hötorget-Kungsan-Skeppsholmen

Misslyckades med en loppisbild förra helgen och åker in till Hötorget för att rätta till det. Ingen märkvärdig bild, men jag ville ta den.

Snurrar som vanligt runt och letar efter ansikten, prylar, speglar, försöker kort sagt ha ögonen öppna. Har tagit ut en femhundring att lägga på en schysst fotobok men hittar ingen. Får veta att loppisen kör varje söndag året runt och det är ju kalas att kunna gå hit i snöstorm och plåta.

Nils Mohlin

 Lars-Åke Olsson

Lejonmatning

Siktar på Skeppsholmens dag och traskar Sveavägen-Hamngatan-Regeringsgatan och till sist den urinstinkande Kocksgränd. Nere i Kungsan pågår en konstutställning. Hittar Nils Mohlin och kollar med honom vad det handlar om. Han har bjudit in ett gäng konstnärer att ställa ut i Kungsan lördag och söndag och vill med detta föra ut konsten och konstnärerna till publiken. Lars-Åke Olsson poserar i sin vackra Karesuandodräkt och berättar att deltagarna betalar 700:- och att det är tänkt att bli ett årligen återkommande evenemang. 

Höstkänslor


Siluetter


T 56

Får en näve full med olika program och information när jag tar mig över bron till Skeppsholmen. "Vill du ha ett vackert motiv?" frågar en äldre man somser att jag har en kamera. "Menar du dig själv eller af Chapman?", frågar jag. Men han vill dirigera mig till briggen Tre Kronors hemmahamn på Kastellholmen och tycker jag ska ta en kvällsseglats med segelfartyget. Ett coverband spelar "Do you wanna dance" på af Chapmans däck. Så småningom hittar jag ut på Katellholmen och köper en mugg soppa som med ett vackert ljuslila valnötsbröd blir en god lunch, om än lite sen.

I skeppsverkstaden

Fortsätter sen moturs på Skeppsholmen men avbryter för ett besök på Moderna museet där jag ser fotoutställningen för tredje eller fjärde gången. Med tjärdoft i näsborrarna och förtöjda fartygs knarr och gnissel i öronen lämnar jag den marina miljön och återvänder till den urbana.

Ett par av dagens bilder sparade jag till min blogg "Fotospår" där dagens text handlar om elfte september.

Postat 2011-09-11 18:49 | Läst 3491 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Gatufoto - homólogo

Ni som inte sitter och glor på teve, eller ännu värre håller till på fejsbok varje ledig sekund,  hela kvällarna erbjuds att hitta likheter respektive olikheter i detta bildpar.

Spegelblankt

Gatufoto?

Inget ni måste, utan gör för skojs skull.

Vill ni se annat jag plåtat, slå över till "Fotospår".

Postat 2011-09-07 20:56 | Läst 2511 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gatufoto - Hötorgsloppis

Hötorget, Stockholm, och söndagsloppisarna där är en tacksam plats att idka fotografering på. Där finns intressanta säljare, spännande kunder och en hel del kul prylar.

Förutom det som sker på det mänskliga planet kan man med fördel studera det minst sagt blandade utbudet av prylar.

Killen med Reuniontröjan köpte jag en fotobok av och snackade fotografi med.

Lysande i sin röda kavaj

Ligger och solar mot naturskön bakgrund

Åk kollektivt när ni besöker Hötorget, det kan vara svårt att hitta någonstans att parkera bilen.

Som vanligt finner ni fler bilder från dagens utflykt på "Fotospår". Bara svartvitt där.

Postat 2011-09-04 17:28 | Läst 2972 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto - från Lowlands till Skinnarviksberget

Snitslade dagens gatufotopromenad redan i går och följer den slaviskt i dag. Börjar med andra ord på Fotografiska och utställningen "Lowlands". Martin Bogren har återvänt till sin barndomsby och plåtat människor, miljöer och företeelser där. Svartvitt, och blurrigt, förlåt kornigt - Martin Bogren fotar analogt.

På kajen, utanför Fotografiska

Tar en titt under Slussen, Norra Järngraven, innan jag via Pustegränd tar mig till Hornsgatan och Galleri Kontrast. Vernissage för Johan Bergmarks "Protrahere", ensamling intressanta porträtt. På Gallleriets hemsida förklarar Johan Bergmark: "Det är inte olikheten och den individuella särheten jag söker i mina bilder. Det är gemenskapen, människor emellan. Likheten. ”Oskillnaden” som vi säger i Norrland."

Nior, nyllen och nunor

Nöjd, med utställningen och rosévinet, fortsätter jag bort till nästa utställning. På Stockholms Fotoantikvariat ställer Eva-Teréz Gölin ut fotografier tagna med en Sony Ericsson K801i, "Mobil". Vi pratar lite om mobilfoto, Sony och dagens iPhone med dess appar, och om att det inte bara är enklare att fotografera nu utan även att göra en egen fotobok. Utställningens bilder finns i en bok, liten som en gammal adressbok.

Eva-Teréz Gölin (och Martin Bogrens bok "Lowlands")

Resten av promenade går på inspiration, jag går helt enkelt dit näsan pekar. Vänder mot Slussen via Skinnarviksberget. Tunga grå moln dyker upp på himlen men jag undrar om inte mina ben var tyngre. Tar därför en Punk IPA-paus på Torkels terass innan jag fortsätter hemåt.

Fler bilder från i dag finner ni på "Fotospår".

Postat 2011-09-03 19:02 | Läst 2889 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera