"Hjärtats tankar & funderingar"

Livet i HD...

 

Jag såg ett tv-program för ett par dagar sedan som heter Dr. Åsa. Det handlade bland annat om en man som haft cancer i många år. Han berättade att sedan han fick sin diagnos så värderar han livet på ett helt annat sätt än tidigare. Han behöver inte längre åka jorden runt för att känna lycka och tillfredsställelse, för allt finns ju utanför hans dörr. "Det är som att helt plötsligt leva sitt liv i HD" sade han. Jag tycker att det var så himla bra sagt!

Tyvärr är det ofta så att man måste vara med om en "motgång" (t.ex. ett dödsfall eller sjukdom) för att uppskatta livet, det man äger, sina vänner/familj och sin hälsa fullt ut.

Så var det i alla fall för mig, när jag drabbades av ett njurstensanfall sommaren 2005. Det är visserligen ingen allvarlig eller dödshotande sjukdom, men det räckte som "väckarklocka" och fick mig att inse vad skört livet faktiskt är och att man skall vara glad och tacksam för det man har. Jag känner även andra människor som blivit betydligt ödmjukare och helt "nya människor" efter att de fått beskedet att de bär på en dödlig sjukdom.

Nackdelen är att effekten ofta avtar i samma takt som personen tillfrisknanar. Så var det i alla fall för mig. Självklart önskar jag ingen människa sjukdom eller elände, men det vore bra om man kunde behålla den där känslan av tacksamhet, trots att man blir frisk igen :o)

Hur känner Du? Håller Du med mig om att det ofta krävs en olycka eller liknande för att vi skall uppskatta det vi redan har och vara tacksamma för livet? Berätta gärna!

Kram Milla


We start living our lifes in HD ;o)

 

När livet känns tungt, titta gärna på detta klipp...

 


 

 

Inlagt 2010-09-23 15:44 | Läst 2167 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Livet i HD....................Jo du har helt rätt. Vi tar livet så självklart. Den lilla förkylningen blir jobbig (hustrun kallar det "manligt sjuk") Vi behöver väckarklockor. Händelser, påminnelser mm för att för en kort stund ändra fokus. I mina bästa stunder av självinsikt brukar jag säga "det är i alla fall inte canser" för att påminna mig själv om nivån på mitt lilla lyxproblem.
Må väl/ Kaj
Svar från Trullan 2010-09-23 17:09
Ja, visst är det så...
Tack för Ditt inlägg Kaj :o)
Må väl Du med!
Mvh Milla
Visst är det så, att det gnälls över sin situation osv. Förmodligen helt i onödan många gånger, åtminstone är mina bekymmer lindriga i förhållande till andras problem skulle jag tro. Såg en film igår som kanske skulle passa in:
http://www.youtube.com/watch?v=ciYk-UwqFKA
Svar från Trullan 2010-09-23 17:08
Hej Tord!
Jag har sett klippet tidigare och det berör mig väldigt mycket.
Lägger upp det här, så fler kan titta på det :o) Tack för påminnelsen!
Allt gott till Dig!
Mvh Milla
Jag försöker leva efter en tanke jag alltid -TROR_JAG_har haft .Man ska lära sej och värdera dom små alldagliga sakerna .Kanske få beröm från frugan om en middag man gjort .Frihet jag får ha med mitt fotointresse .En kram när man åker till jobbet .Det behöver inte vara en -JÄTTEGREJ-för att man ska värdera livet .Det är dom små sakerna som räknas .Tack för ditt inlägg Milla .Hälsningar Krillan 54 .
Svar från Trullan 2010-09-24 11:24
Låter som en bra idé Krillan :o)
"Jag" brukar säga "Kan man vara glad åt lite, har man mycket att vara glad åt" :o)
Tack själv!
Mvh Milla
Det är inte svårt att vara ödmjuk under svåra förhållanden men det är svårt att vara ödmjuk när man känner att allt är på topp!

Kram Anders
Svar från Trullan 2010-09-24 11:49
Haha, ja så kanske det är...
Kram Milla