"Hjärtats tankar & funderingar"

Transparenta bokstäver...

Är det någon som vet hur man gör en bokstav i Photoshop till en transparent bild hos photobox.seJag testade att skriva en bokstav på ett "genomskinligt dokument" och sparade det som en JPEG bild.

När jag sedan öppnade bilden på photobox.se fick bilden automatiskt en (vit) bakgrundsfärg.

Har Ni något bra tips på hur jag skall gå till väga för att få bakgrunden transparent/genomskinlig? Berätta gärna!

Tanken är att jag skall ha en bokstav på varje sida. Sidans bakgrund skall vara svart (eller någon annan färg) och bokstaven skall ligga som en transparent bild i ena hörnan.

Så här:

OBS! Detta är bara en prototyp, så layouten kan komma att se ut på ett helt annan sätt. Vill bara lösa frågan med de transparenta bokstäverna först.


Jag vill helst inte göra bokstaven/bilden med svart bakgrund, för då kanske färgerna/nyanserna inte stämmer överens och det det blir som en "svart ruta" runt bokstaven. Detta är inte min mening.

Det går heller inte att bara skriva en stor bokstav i photobox.se, för så stora teckensnitt finns inte i deras program, tyvärr. Bokstaven/bilden går dessutom inte att spara i PSD, utan endast i JPEG. Hoppas Ni kan hjälpa mig.

Kram Milla

Inlagt 2011-09-24 10:48 | Läst 3051 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Om det bara funkar med JPEG så kan du tyvärr inte få transparens. Transparens finns helt enkelt inte i filformatet JPEG. För att kunna ha transparens behöver du ha antingen PNG eller GIF.
Svar från Trullan 2011-09-24 22:21
Ok, tack Jonas, då vet jag (vad synd).
Mvh Milla