"Hjärtats tankar & funderingar"

Det går inte en enda dag...


Det går inte en enda dag då jag inte gråter av glädje och tacksamhet över att vår hund Pepsi är en del av av mitt liv.

Visst längtade jag efter en hund, men jag kund inte i min vildaste fantasi drömma om att det skulle bli en sådan här fullträff! Jag fick en hund som är allt jag drömt om och lite till, utan att jag ens behövde göra någonting för att få henne så.

Det finns egentligen bara en sak som jag skulle vilja ändra på och det är att få Pepsi att sluta morra/skälla på endel hundar vi möter. Men sådant går förhoppningsvis att arbeta bort? Har Du något bra tips på hur jag skall gå till väga? Berätta gärna!

 Kram Milla  

Klicka på bilden för att se videoklippet...

Videoklipp: Camilla Thieme

OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Inlagt 2012-04-17 13:13 | Läst 2242 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tror om du letar på svtplay kan du hitta Inki Sjöstens hundprogram.
Prova avledning med ngt., till ex hundgodis. Kan leda till en förväntan på ngt positivt när ni möter andra hundar.
Spratflaska med vatten som ger en dusch när Pepsi visar aggression (rädlsa) vid hundmöte.
Släng nyckelknippan i backen för avledning (Inki)
Finns många vägar att prova...börja med det som känns rätt för dig och se vilken väg du måste gå.
En annan väg är att avtrubba hunden genom att besöka hundutställingar där det kryllar av hunda i alla raser. Problem är till för att lösas! =)
Lycka till! Mvh Stig
För det första måste man veta varför hon skäller och morrar. Det kan vara osäkerhet till exempel och då är nog det bästa att hon får lära sig att andra hundar är farliga, ett bra sätt är att du går ut och går tillsammans med andra som har stabila och lugna hundar. Sedan kan även skällande och morrande bero på frustration över att hon vill komma fram och hälsa men inte kan eller får och i så fall är det bästa åter igen att låta henne umgås med andra hundar under kontrollerade former givetvis. Sedan om det skulle handla om ren aggressivitet, vilket är väldigt ovanligt, så krävs att man förklarar att man som ledare inte köper att hon beter sig på det sättet. Man kan inte tvinga en hund att tycka om andra hundar, däremot kan man lära dem att det inte är ok att bete sig.

Men som sagt, det första man måste bena ut är varför hon beter sig som hon gör.

-affe
alf109 2012-04-17 16:00
Att hon får lära sig att andra hundar inte är farliga skall det givetvis vara. Det går lite för fort över tangenterna ibland. ;)
-affe
Jag har hört att små män och små hundar "morrar" mer än större hi hi.
Kan inte mer om detta med hund.
Vill den inte ha uppmärksamhet eller.............
Ha det gott matte
Gun-Inger
Vem var det som var så rädd för repor i parketten?? ;)

Ett tips är att använda klickerträning. Avleda o klicka när hon tittar på dig och inte bryr sig om den andra hunden. Har funkar skitbra på min Yoshi som är rädd för vissa hundar o gärna skäller o morrar. Klickerträning är kanon över huvudtaget!
Jag tycker inte du ska använda negativitet, alltså skrämmas (sprutflaska tex) utan försök hellre med belöningsteknik. Jag är en som INTE tycker om Barbro Börjesson eller Cecar Milan... dominans är inget för mig. Visst hunden ska veta att det är du som är flockledaren men att skrämma sig till det är fel!

Lycka till!