"Hjärtats tankar & funderingar"

Present :o)

 

Idag fick jag en present av min man, nämligen en extern hårdisk på 2TB! Så nu skall jag äntligen försöka få ordning på alla mina bilder/filmer som ligger utpritt på sex, sju stycken andra hårddiskar... Jag skall verkligen försöka att inte spara på allt, som jag gjort hittills och bara ett par olika varianter av varje bild, istället för femton, kanske tjugo stycken ;o)

Det kan omöjligt finnas någon mer människa som har sådan oårdning bland sina bilder som jag har. Samma bild ligger på flera olika ställen och jag har ingen aning om var. Klickar man på en mapp hittar man en bild, sedan klickar man på en annan och då ligger samma bild där också, sedan ligger det en "undermapp" med tio lika dana bilder och sedan ytterligare en mapp med en lika dan bild! Så är det på alla hårdiskar jag har, förstår Ni då vilket jobb jag har framför mig... ;o)

Jag mår verkligen dåligt av att ha det så här, jag som är sjukligt pedantisk och har koll och ordning på allt annat i minsta detajl. Denna oreda bland mina bilder gör att det är kaos i mitt huvud. Har Ni något bra tips på hur jag skall få ordning på allting lättast möjligast? Berätta gärna!

Kram Milla

Älskling för presenten :o) 

 

 


Inlagt 2011-04-07 19:41 | Läst 1571 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det verkar som om du skulle behöva ett program som både håller reda på dina bilder, samt där du kan göra väldigt mycket med bilderna utan att använda t.ex. Photoshop.
Har du funderat på Lightroom? Det är suveränt på att hålla ordning på stora mängder bilder.
Det går att ladda ner en 30 dagars fullt fungernade version härifrån: http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/
Tänk bara på att Lightroom jobbar med en databas och det innebär att allt du gör med bilder, flyttning, kopiering, radering m.m. bör/måste göras inifrån Lightroom, annars hittas inte bilden av LR nästa gång. Men det går att lösa ändå genom att på nytt importera bilderna till LR, men det är ju ett onödigt moment.
Svar från Trullan 2011-04-19 17:44
Tack för tipsen Benny :o)
Mvh Milla