"Hjärtats tankar & funderingar"

Silverfiskar och bananflugor...


Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att jag hade problem med bananflugor. Dessa har faktiskt minskat i antal, bara genom att jag lade frukten i kylskåpet istället för i en fruktskål på vardagsrumsbordet :o) Jag behövde alltså inte ta livet av dem, tack och lov! 

Men häromdagen upptäckte jag även en silverfisk i badrummet!!! Trodde inte dessa förekom i så nybyggda hus och hos människor som är överdrivet renliga och pedantiska... Så fel jag hade.

Jag tyckte att den såg lite läskig ut när den låg där i badkaret, så jag började spruta vatten på den. Men så hejdade jag mig när den började sprattla och som vanligt slutade det med att jag bar ut den i "det fria" ;o) Jag kan verkligen inte ta död på några som helst djur eller insekter...

Har någon av Er något bra tips på hur man slipper dessa små krabater i framtiden? Berätta gärna! På nätet står det bland annat att man skall skura rent överallt och att "myrdosor" eller radar kan fungera. Någon som testat?

Kram Milla


Jag älskar ALLA djur!

Foto: Pia Hansen-Svensson

 


Inlagt 2010-09-20 19:25 | Läst 5396 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du verkar ha en buddistisk inställning till livet, härligt! Låt allt liv fortgå, det tycker jag också.
Tyvärr innebär ju detta att man inte kan slippa något av det naturen har att bjuda på, om man inte själv vill bo i ett akvarium förstås.
Jag försöker bli av med oönskade gäster på bästa sätt, även om de dör av det. Jag menar, har man en gång tagit ansvar för ett liv -till exempel genom att flytta på det- så måste man väl fortsätta med det hela vägen. Att slänga ut en silverfisk i det fria kan säkert vara lika elakt som att spola ner den i toan.
Någonstans måste man dra gränsen, drar man den för långt ner så kommer man till sist fram till att man själv finns på fel sida av den.
Svar från Trullan 2010-09-20 20:42
Haha, vet Du den tanken slog mig också...
Att silverfisken inte skulle klara ett liv ute i kylan.
Gissa om jag hade dåligt samvete... :o(
Får nog bara låta dem vara och kila omkring på golvet.
De är ju faktiskt ganska söta :o)
Tack för Ditt härliga inlägg Tomas!
Mvh Buddisten Milla ;o)
Ta en parfymflaska på spruta en skvätt på dom, tokeffektivt...
Svar från Trullan 2010-09-20 22:31
Ok, men då dör de ju :o(
/Milla
Jag läste lite slarvigt, om man vill ha bort dom med livet i behåll så har jag tyvärr ingen lösning mer än att hålla rent och torrt.
Svar från Trullan 2010-09-20 23:14
Ok, rent är det men kanske inte torrt? (Under badkaret).
Skall kika på det. Tack :o)
Mvh Milla