Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Igår myggmatning

Jag gjorde ett besök ut till naturen igår, färden gick på bekanta vägar och jag visste vart jag skulle. Det blev dessvärre ingen lång visit där då myggen dominerade, man säga att jag var helt chanslös och något myggmedel hade jag inte preparerat mig med heller. Men några bilder kom med mig hem i alla fall och kanske något mygg också för den delen men dom tog jag inga bilder på. Fågelmatare finns ju men denna kvällen var jag nog myggmatare istället, det dröjer nog ett tag innan jag åker dit igen.

 

Inlagt 2023-06-08 20:34 | Läst 541 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det låter inte trevligt Morgan.
Vi ser inte många myggor eller andra insekter som förr i tiden. Det är lite oroande. Vi har fästingar och vi är inte glada över dem.
Jag gillar det gröna fotot här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från mojje 2023-06-10 09:02
Myggen är väl inte så trevliga men dom tillhör sommaren så det är bara att gilla läget. Fästingar är värre det får man plocka bort en och annan, svårare att upptäcka dom när dom kryper. Tack för din kommentar Erik.
Ormbunksbladen är så fina när de vecklar ut sej. Vid vatten så här års får man nog ta en del mygg. Det är störande, men fågelungarna skulle svälta om de inte fanns :-)
Hälsningar Lena
Svar från mojje 2023-06-10 09:03
Tack för din kommentar Lena, absolut får man tänka på hela kedjan myggen finns ju av en anledning.
Fina bilder.
I myggens tid! :-))
//Lola
Svar från mojje 2023-06-10 09:04
Tack Lola, i myggens tid låter som en kommande bestseller.
Bra att du inte matar myggen så ofta! ;-) Naturens spiraler är fascinerande, som i ormbunkar.
Svar från mojje 2023-06-10 09:06
Tack Christer, myggen hör väl sommaren till så man lär nog mata dom många gånger till fast jag tror att myggen kommer torka bort snart. Här i naturen är det verkligen otroligt torrt nu, gräsmattorna ser ut som savanner.
Vore det inte för att fåglarna behöver myggsoppa så kunde dom j...a myggen försvinna.
Trevliga bilder från myggriket :)
HaD/Gunte..
Svar från mojje 2023-06-11 21:03
Tack Gunte, jag var ute lite ikväll men kändes som att myggen inte var hungriga denna gång. Förmodligen för att det blåste lite.