Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Skrotgrejer

Jag tittar igenom mitt arkiv med bilder som jag tog tidigare i år, jag hittade dessa bilder som varit tillbehör till en gammal turbin. I min värld kan jag inte se att detta är skrot, det är spännande saker tycker jag.

Inlagt 2023-09-30 10:00 | Läst 612 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Första bilden är ju en fullträff i skrotfotografins värld! Gäller att ha öga för det.
Svar från mojje 2023-09-30 20:42
Tack så mycket Stefan, skoj att du tycker det är en fullträff skrotiga saker gör sig bra på bild.
I dina vackra närbilder av detaljer från turbinen tycker jag att estetik och frågor om funktion kombineras på ett intressant sätt. Båda innehåller en attraktiv färgkontrast, i bild 1 har jag svårt att släppa associationen till ett slags ansikte, och i bild 2 undrar jag hur det vackert återgivna "kugghjulet" är tänkt att fungera, och vad som minskar när man följer pilen åt höger. Frågan är om det fanns ett uttänkt samband mellan estetik och funktion redan när turbinen konstruerades.
Hälsningar Sven
Svar från mojje 2023-09-30 20:45
Tack så mycket för dina reflektioner och tankar, faktiskt fick jag titta in i själva turbinhallen vid ett tillfälle. Fantastiskt vackert invändigt med golv och sånt så jag förmodar att det var genomtänkt när det installerades nu är det ny turbin som snurrar därinne.
Hej Morgan.
Det er fine motiver, som jeg også gillar.
Mvh. Erik.
Svar från mojje 2023-09-30 20:45
Tack så mycket Erik kul att du gillar.
Fantastiskt! Var hittar du så underbart "skrot"?
Svar från mojje 2023-10-02 18:07
Tack Susan, visst är det spännande med skrot. Detta skrotet hittade jag vid en plats som jag fotograferade vid, det är rester efter en renovering.