Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Från en sommarutställning

Vi var några stycken som skapade en utställning med temat ödehus, den visades upp två säsonger i Stensjö by och vi fick väldigt bra feedback. Efter utställningen trycktes den även upp i form av häfte så den skulle bevaras. Den finns att titta på i pdf den innehåller även några texter som finns att läsa som jag och några andra skrev. Vill ni se utställningen i tryckt form finns pdf:en på denna länk längst ner på sidan där.

Inlagt 2023-11-30 14:00 | Läst 493 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var väldigt intressant att ta del av - välgjort och prydligt. Ett riktigt fint arbete som ni har gjort. Som gammal kulturgeograf blir jag mycket berörd när jag ser dom fina bilderna och läser texterna.

Jag har på lut en bloggpost som delvis handlar om ett ödehus av ett slag som jag tror att du inte har skådat.
Din blogg stimulerar mig att publicera den på en gång!
Svar från mojje 2023-11-30 17:24
Tack så mycket för din kommentar Peter och vad roligt att du tittade i häftet. Det gör mig mycket glad att höra att du tyckte om vårat arbete, det var en stor grej för mig. Två av husen finns inte kvar längre tyvärr dom är rivna men så var dom kanske bortom räddning. Skoj att min blogg triggade dig att skapa ett inlägg på temat, jag ser fram emot ditt kommande inlägg.
Bilder från en svunnen tid, minns när jag fick se något så dyrt och fint som en elektrisk skrivmaskin! En tid med pigg optimism. Jag hade aldrig orken att fortsätta med min fars hembygdsforskning, tyvärr.
Många ödehus är resultatet av en politik som ville ha stora effektiva jordbruk och industrialisering av landet, in med folk i städerna.
Svar från mojje 2023-12-02 21:17
Tack så mycket Stefan, ödehus kan absolut bero på många saker.
Hej Morgan.
Respekt.
Jag gillar ditt foto här - fint nostalgiskt uttryck.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från mojje 2023-12-02 21:18
Tack så mycket Erik.