Tankar om livet med bilden som ursprung

Gammelskogen

I Lavskrikans gammelskog finns också Talltitan.

Rogivande, fridfullt glider Lavskrikan tyst fram och gör mig sällskap, särskilt skrikig är den inte. Tvärtom ger den mig frid och vila, jag känner mig ett med vildmarken, omgiven av en skog värd att bevara och skydda. Granens vackert krokiga grenar som långsamt skapats utan större påverkan av människan, den avbrutna björken som nu kan tjäna som boträd och sakta, sakta åter berikar den mark den vuxit upp på. Allt återuppstår, återskapas.

Min dag i gammelskogen säger mig något om meningen med livet.

Inlagt 2014-02-23 22:13 | Läst 1110 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder från en fantastisk miljö! Hälsningar/ Björn T
Svar från phanna 2014-02-24 11:40
Tack, Björn jag känner mig priviligerad när jag stiger in i gammelskogen.
MVH Pär
Lavskrikan och talltitan är mycket bra fotograferade och gammalskogen är vacker!
Svar från phanna 2014-02-24 11:41
Tack Wolfgang, skogen och fåglarna är trevliga kompisar.
Fina skogsbilder med Talltitan som favorit
Ken//
Svar från phanna 2014-02-24 11:43
Tack Ken, jo Talltitan är en av mina favoritfåglar.
Förstår dina känslor när du gick i den här skogen. Det är något speciellt att möta typiska skogsfåglar i den här miljön. Ofattbart att det finns människor som utan något samvete avverkar den och liknande skogar. ( bl.a. IKEA )
Dagens regering men även Göran Persson har uppfattningen att det växer upp nya träd. Det börjar ändå hända saker i skogen. IKEA och Bervik skog har båda blivit av med sitt miljöcertifikat, äntligen kan man säga. Om det gör skillnand återstår att se.
Fina bilder, kanske får vi se fler.
Sten
Svar från phanna 2014-02-24 11:45
Tack Sten, väl skrivet, vi måste vara rädd om vår miljö. Önskar att fler fick känna den vörnad som värmer hjärtat när man beträder ett orört område, jag blir ett med naturen på något vis.
MVH Pär
Väldigt fina bilder på Lavskrikan och Talltitan! Inser att jag faktiskt inte sett någon Lavskrika själv, men talltitan har vi runt husknuten. Oavsett så är det fantastiskt att möta dessa varelser ute i skogen.
Svar från phanna 2014-02-24 19:21
Tack Mikael, ända sedan jag läste Hannu Hautala's bok i Iavskrikansrike har jag önskat möte med den. och förra vintern träffades vi .