** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Mistluren Kullaberg

Så har blåsten kommit tillbaka, tänkte ta vara på den till något vettigt. Många kanske inte tycker att det var så vettigt, men jag tog en tur till Kullaberg i måndags,  det blåste 15-20m/s, men vad gör man inte för några bilder. Det är en bit att gå i blåsten från parkeringen och att komma ner till mistluren som ligger nedanför fyren. Mistluren har en sittbänk i lä för den sydliga vinden och med taköverhäng som gav skydd för regn och hagel, så väl på plats så var det inte så hemskt. Jag var där i 2 timmar och hade nog alla väder förutom snö under den tiden, några bilder blev tagna. Jag kom havssulorna lite närmare här än vid Helsingborg, det är också bilder på skarvar, knölsvanar samt ejder. Försökte välja de bilder som visade mest action

4:e året får de dessa svarta streck på vingarna

Inlagt 2020-02-19 06:33 | Läst 1105 ggr. | Permalink
Fina bilder! Gillar busvädret.. på riktigt! Hellre busväder än finväder, bara man har kläderna.. och lite kaffe.. Sulorna blev bra, dom känns exklusiva att få se i Sverige, fast dom inte häckar här!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2020-02-20 10:50
Tackar. Jo jag gillar sulorna, tycker de är eleganta, lite i stil som skärfläcka och liknade. Nja, är nog helst ute i finare väder, men man får ju inte samma bilder då som i blåst eller dimma eller snö, så ibland ”måste” man
Låter som en intressant dag, inte den behagligaste om man nu inte stormtrivs i just storm.
Har länge haft en fundering på att få vistas i Mölle en riktigt stormig dag, trodde det var höst som gällde för storm, men februari verkar gå lika bra.
Men jag hade inte planer på att huttra ute i blåsten, ett lämpligt hotellrum med havsutsikt skulle passa mig bättre. Gärna stora fönster eller vindskyddad balkong. 😊 Sitta där och iaktta vädrets makter kanske få någon vågad bild ut genom fönstret. Det skulle passa mig, med ålderns rätt så räcker egentligen det som äventyr. Fast det begrep jag förstås inte innan jag åkte till Uganda. Mer om det senare.
Nu var det ju ditt äventyr och bilder som jag skulle kommentera, fast jag hoppas det framgick att jag beundrade ditt beslut att dra ut i stormen.
Många fina fågelbilder och vädrets makter har du verkligen illustrerat i bild.
Bra jobbat och rejäl lön för mödan.
Svar från pdahlen 2020-02-20 11:00
Tackar. Jag förstår din beundran till vinden, jag är likadan att jag gärna åker ner till kusten och tar lite bilder när det blåser och att man känner kraften i vinden när bilen ruskar. Man kan säkert ha det mysigt på en inglasad balkong på Mölle, stormen på ena sidan och en värmande brasa på andra sidan glaset
Det kallar jag en riktigt naturfotograf som trotsar alla väders makter :) Jag är likadan, går ut jämt, snö,sol,hällregn, ska det fotas så ska det fotas!!

Fina bilder fick du också i stormen! :)
Svar från pdahlen 2020-02-20 11:04
Tackar, hällregn undviker jag, men storm, dimma och snö kan jag klara, men det vore ju inte helt fel med en helt vindstilla tidig varm sommardag där havet ligger helt i stiltje det fungerar ju det också även om det är för bra :)
Väldigt snygga bilder! Busväder och gråväder är ofta bar fotoväder! :) /Tommy.
Svar från pdahlen 2020-02-24 22:38
Tackar, jo det blir lite mjukare och mer dramatik i lite sämre väder. Jag har varit där två gånger till efter denna resa, i mer sol och bättre ljus men och med lika mycket blåst. En bra plats för fågelfoto när det blåser in havsfåglar