Vitsippor i Sofieroskogen

Det är ju inte enbart kattugglor i Sofieroskogen, den har så mycket annat att bjuda på. Denna blogg är tänkt att visa en serie bilder på vitsippor tagna med Samyang 135/2, med olika bländare och med det olika skärpedjup. Kanske är det inte självklart att kortast skärpedjup alltid ger snyggast bakgrund, ibland kan det kanske bli för kort.

Bilderna nedan är stegade från f/2 till f/11, det är fält med vitsippor i bakgrunden. Personligen tycker jag nog att f/2 blir snyggast med denna bakgrund. 



Bilderna nedan är stegade från bländare f/2  till f/11, det är en bäck som rinner i bakgrunden. Just i detta fallet är det kanske snyggare med en lite nedbländning till runt f/4 (bild2), för att få med lite av reflexerna i bakgrunden, därefter blir nästan bakgrunden för dominant 

Inlagt 2020-04-20 06:01 | Läst 616 ggr. | Permalink
Vackra bilder på de tillika vackra sipporna. Kul att leka med bländaren! Föredrar stor öppning när jag fotar macro så de första bilderna i serierna tilltalar mig mest! Ha en fin dag!
Svar från pdahlen 2020-04-21 13:24
Tackar, det var en kul test att se effekten. Håller med om att oftast är störst öppning snyggast
Japp..håller pallplats till bl 2 på båda varianterna..Fast då bortser jag från den halva i vänsterkanten..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från pdahlen 2020-04-21 13:27
Oftast är störst öppning snyggast, men jag kan också gilla lite blänk och bländarringar i bakgrunden, man får gardera med lite mindre bländare ibland