Det blir nog en ganska blandad blogg. Mitt fotograferande har ingen speciell inriktning utan är mer en avkoppling och ett eget nöje utan några större ambitioner. Ibland finner jag också nöje i mina gamla bilder likväl som i mina nya.

Jag lyckades

Får man säga så? Ibland kan det vara skönt att få ge sig själv en klapp på axeln.

Ofta när jag sitter vid min lilla sjö och fotar fåglar så ser jag ju en och annan trollslända. De är ju ofta väldigt vackra och färggranna, några gånger har jag också lyckats fånga en bild på dem när de satt sig ner för en kort stund. Vad det är för arter har jag ingen aning om.

Jag bestämde mig för att försöka fånga dem i flykten också men det var f_n inte lätt. Jag tror jag ägnade fyra eftermiddagar vid olika tidpunkter och ljusförhållanden innan jag äntligen lyckades. Tekniskt är de kanske inte helt perfekta men jag är nöjd ändå. 

Först några stillasittande

Och äntligen några flygande

Ha en fortsatt bra nationaldag.

/ Peter

Inlagt 2018-06-06 11:50 | Läst 1231 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder på trollsländorna. Nä det är inte lätt med flygande trollsländor, men trägen vinner och du har fått några bra. Använde du autofokus med kontinuerlig fokus och flera punkter eller körde du manuell fokus och hade ett fixt avstånd?
Svar från arpeand 2018-06-06 17:19
Tack Peter.
Jag körde följande autofokus på de två första av den flygande och kontinuerlig fokus, en punkt på den sista. Men det blev rätt många bilder jag ficka kasta i alla fall, det svåra är ju att överhuvudtaget fånga dem i sökaren.
/ Peter
Dina luftbilder tycker jag är skitbra, på ren svenska!/ Björn T
Svar från arpeand 2018-06-07 08:44
Stort tack Björn, det värmer verkligen att du säger så.

/ Peter