Vi får se hur det utvecklas

Efter olyckan

Hej igen kära läsare!

Påverkad av sviterna från den olycka jag beskrev i mitt föregående blogginlägg har jag under dagarna funderat en del. Kring livets bräcklighet, kring dels oviljan att använda gentemot nyttan av smärtstillande, kring familjen, kring mycket annat vilket kanske inte är så konstigt. I denna tanketornado poppade även upp en del ur ett av mina tidigare projekt som jag delvis slutförde 2012. Detta projekt bygger i all anspråkslöshet på ett samspel mellan skrift och bild. Jag fuskar lite i text, i det som kan kallas fri prosa, och detta projekt, vilket jag kallat "Bilder och Tankar om Tankar och Bilder", är sammanställt i den simplare av bokformer. Kort beskrivet så är antingen en bild eller en text inspirerad av det andra, det finns en unik koppling mellan bild och text alltså, åtminståne i min lilla hjärna. Typ en diptyk i bild och text. Typ. (Funderar lite på om jag skall trycka upp ett litet antal böcker och sprida som ett litet ekonomisk förlustprojekt, någon kanske skulle gilla den, hmmm  ;-)  )

I denna "bok" finns nedan utsnitt, en del som i mitt nu känns tangerat kring främst texten, men i sin helhet måste bilden också presenteras då bilden är inspirationen till texten.

Varsågod, ta del av bild och tanke!

Väl mött

//Peter\\

 

Tillbaka


....och hjärtat slog....

Inte

 

Liemannen väste;

"Du har

Två val

Höger upp till

Helvetet

Eller

Vänster ner till

Himlen"

 

....och hjärtat slog....

Inte

 

Jag svarade;

"Väljer mitt tredje

Vänder tillbaka

Hit

Där jag får

Både

Det värsta av

Himlen

Och

Det bästa av

Helvetet

Vänder tillbaka

Hit

Till livet"

 

....och hjärtat slog....

 

 

Inlagt 2013-02-10 13:01 | Läst 2275 ggr. | Permalink
Fin kombination av bild och text! Tycker absolut du ska sprida den i bokform!
Svar från Obi-Wan Kenobi 2013-02-11 12:40
Hej Ulf!
Tack för Dina tankar. Det är inspirerande att höra positiva ord om ens ide'er. Nu förstärks viljan att fortsätta projektet.
//Peter\\
Shit vad bra!!!!!!! Jag fick gåshud när jag läste... =)
Måste absolut i print!
Svar från Obi-Wan Kenobi 2013-02-11 12:50
Hej Helene!
Shit vad glad jag blir!!! Din reaktion berör djupt! Jag blir stärkt i min tro på mina tankar. Print det kanske blir ändå..... ;-)
//Peter\\
Det är inte så konstigt att tankarna rör sig lite extra efter en sådan olycka som den du varit med om. Man får ett annat perspektiv på livet när något oväntat händer. Att livet är förgängligt vet vi, men det är ingenting vi funderar på dagligen om allt flyter på som vanligt.
Du har gott handlag med både ord och bild, det visar du med all tydlighet här. Säger som föregående, gåshud... När kvaliteten är så bra som det du visar upp idag, då är det absolut läge för ett "ekonomiskt förlustprojekt i bokform". Jag tror inte att du skulle sakna läsare och du skulle nog ångra dig om du inte gjorde verklighet av din tanke..
/ maria

...var inte så rädd för smärtstillande, det hjälper dig att slappna av och då läker den stackars kroppen snabbare...
Svar från Obi-Wan Kenobi 2013-02-11 23:22
Hej Maria!
Jag känner vilket djup Du äger inför livets förgänglighet. Erfarenhet och insikter burna med den styrka som Du framhäver i enkel text skyldrar livets storhet. Tack för de orden. Är glad över att min text berör och att Du tror på mitt "förlustprojekt" ;-)
Vad gäller smärtstillande så har jag kapitulerat, kroppen mår mycket bättre, ävenom skadan kvarstår, under inflytande av substanser som häver smärta.
Tack för Dina ord och omtanke!
//Peter\\