Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

En svettig soluppgång med blixten som räddning

Igår satte jag klockan på ringning - 04:30 stod den på och jag var rätt trött när den ringde. Men vad gör man inte för att få vara med när moder jord vaknar.

PhotoCalc på min Iphone sa att blå timmen startar 04:30 och solen kommer över horisonten klockan 05:16 så jag skulle hinna med soluppgången och uppleva en del av blå timmen. PhotoCalc är för övrigt ett fantastiskt hjälpmedel  som finns att ladda ner på AppStore för bara sju tjugotvå kronor. Jag får hjälp med ledtalsberäkningar, hyperfokal-inställningar och beräkning av skärpedjup. Du kan läsa mer om programmet på adair systems hemsida.

Nåväl väl ute så blev det en hel del bilder men ett tunt molntäcke skymde solen så jag fick inte till den bild jag hade tänkt mig.

Men eftersom blixten alltid finns i fotoväskan så fick den hjälpa till, inte för att den ersätter en vacker soluppgång utan mer för att få experimentera när jag fick tid till det.

Hur jag gjorde kan du läsa på min blixtblogg - så här blev bilden.

 

Postat 2009-08-06 23:29 | Läst 4786 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera