The Great Migration

Min resedagbok från Kenya augusti 2016

Sista dagarna

27 augusti 2016

Torsdag morgon lämnar vi Rhino Watch för resans sista anhalt, Samburu National Reserve. Samburu ligger i norra delen av det centrala Kenya och har torr buskvegetation och omges av klippiga berg. Vi bor inne i reservatet på tältlodgen Elephant Bedroom alldeles intill floden Ewaso Ngir som skär rakt igenom reservatet. Djuren kommer nattetid in bland tälten. Två lejon fällde en impala-antilop bara ett par hundra meter från våra tält. 

Av "De fem stora" hade vi mött alla utom leoparden. Chansen att få se leopard i Samburu bedömdes som god. Fredag kväll fann en av våra skickliga guider en leopard uppe i ett träd i typisk pose med hängande ben på en gren. När vi kom närmare tog den ett raskt skutt ner på marken, följde en bäckravin och intog ett större träd där den lugnt la sig till rätta och iakttog oss.

Runt vårt läger fanns gott om apor som markattor och babianer. Det gällde att hålla tältduken stängd. En markatta kom in i vårt tält när vi slarvade med låsningen. Intill floden hade en koloni med babianer sitt tillhåll. 

Fredagen blev en höjdardag för min del. Först mötet med den sista av de stora rovdjuren, leoparden. På kvällen var det redovisning av tävlingen - Resans bästa bild - med Brutus Östling som enväldig domare. Jag lyckades vinna med min noshörningsbild från Solio. Mitt andra tävlingsbidrag, lejon som jagar en giraff, blev tvåa.

På kvällen fick jag dessutom veta att jag blivit morfar igen till en liten gosse. Så det blev både cigarrer och champagne till hela sällskapet!

Resans sista safari på lördag morgon gav ytterligare ett kort möte med leopard. Därefter följde en åtta timmar lång bilresa ner till Nairobi för flyg hem till Sverige.

Stort tack till reseledare, guider och samtliga deltagare för oförglömliga upplevelser i Kenya!

Lennart

Postat 2016-09-01 17:32 | Läst 1953 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera