tankar i färger och ljus

quo vadis?

Sitter framför burken och scrollar lite slött här och där, svarar på kommentarer och försöker kommentera, samtidigt som jag tänker på mitt sjuka hjärta… hur kommer det gå?

Är det något allvarligt och kommer jag behöva opereras?

Ska jag knapra piller livet ut?

Är det slut?

Mår inte så bra idag, disig och trött.

I bakgrunden rullar ett morgon program från en kommersiell kanal. Det pratas om hälsan, fysisk aktivitet och hur viktig det är. Jag börjar lyssna mer noga.

Ja… det handlar om vilka kläder vi ska ha på oss när vi behöver röra på oss… Det ska vara på detta sätt hit och på annat sätt dit, sportbehå som man kan använda på dejt, special designat material, färgglada ultralätta sneakers, speciella tajts och mycket mer. Till och med en inköpslista för alla de ”nödvändigheter” lades till (några tusen lappar). Jag känner att min puls blir högre och högre… för en stund sen i samma veva var det viktigt att tänka hållbart, handla smart, undvika överkonsumtion osv…

I min värld hyckleri på högsta nivå!

Missförstå mig inte jag har ingenting emot fina kläder för olika tillfälle, har man råd go ahead!, men…. är det verkligen det viktigaste i livet att ha designade sneakers på fötterna när man ska på en vanlig promenad, på ett träningspass, på aktiviteter för sin hälsa? Blir man friskare då av alla de löjligt dyra och färgglada plagg?

Det tror jag knappast och förstår inte…

Jag vill bara skrika quo vadis människa?!

 

Inlagt 2022-01-23 11:46 | Läst 1439 ggr. | Permalink
Nä självklart inte. Jag sollar vad som behövs och inte och ser nästan aldrig på "dumburken" mycket har blivit lite för mycket ;)
Sista bilden är härligt krisp i.. gillar den.
Sten å hav i harmoni
Mvh
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-23 13:00
Tusen tack Nini :-) Att stänga "dumburken" är det bäst för hälsan!
Hälsningar Halina
Det var ju några imponerande stenar, har du lekt i PS 😊. Fina bilder. Många tar nog det som en genväg att istället för att slita ut sig i träningen så köper man lite smarta kläder, vet inte om det är någon genväg till bättre hälsa, men man ser kanske bättre ut. Har väl aldrig satsat något på varken träning eller kläder, så det är nog en bra balans där :). Om det går så ska man inte gå och oroa sig, det hjälper ju aldrig, men det är lättare sagt än gjort. Man får förlita sig till expertisen
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-23 12:58
Hahaha, stenarna är äkta! Den stor är en turistattraktion från Påarp (om du har vägarna förbi). De sista hittade jag på Öland, blev lite överskarpa ser jag nu, men det får bli... Det där med kläderna, jag har ingenting emot "smarta" byxor eller tajts, själv använder en sådan, särskilt i varmare dagar när man svettas mycket. Det jag reagerade mest för var den inkonsekvens som råder nästan överallt... Idag är du trendig och imorgon måste du köpa nytt för att det du har är omodernt, samtidigt som det larmas om olika svinn på tonvis nivåer...
Jag blir provocerad och så trött på det...
Slutligen allt handlar om pengar... så så länge en människa ville ha mer pengar kommer det blir så... Money money...
Varma hälsningar Halina
pdahlen 2022-01-23 13:08
Påarp? Det kan väl inte vara mitt Påarp utanför Helsingborg, var ligger ditt?
pdahlen 2022-01-23 14:02
Tackar, ska ta och göra ett besök någon gång
Jag irriterar mej på precis samma sak. Förutom att du ska ha rätt kläder när du går på gym ska du dessutom vara sminkad. Det gäller då att ha rätt sorts smink så att det sitter kvar när du anstränger dej. Men det är lite olika var man går och tränar. Tack och lov råder inte den hysterin på kommunens Hälsohus där vi går.

Men mycket olika kläder och prylar ska det va. Börja inte cykla för då åker du på att köpa de speciella spandexkläderna som bara cyklister har, med stoppning i rumpan och avtagbara ärmar. Ska man simma ute på sommaren ska man numera ha en hel tunn dräkt eller möjligen baddräkt med halvlånga ben, badmössa och en pulsklocka för vattenbruk som mäter hur långt du simmat. Det heter dessutom inte simning utan "open water". Om du springer på vintern verkar det dock vara trendigt att ha så lite kläder som möjligt. Jag har sett flera (män) som springer i shorts fast det är snö och minusgrader. Det kanske är något i linje med att det är så inne att vinterbada. Då går det konstigt nog bra med vanlig baddräkt.

Jag gillar första bilden och plus för att det sitter en person där.

Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-24 09:57
Tusen tack Lena för dina rader :-) Jag blir så glad att jag inte är ensam med mina irritationer... ;-) Upptäckte det för många år sen och det bara eskalerar och eskalerar på alla livsplan. Som hobbyfotograf stod jag ut med alla nördars åsikter om min utrustning, likaså vid akvarellmålning, Då det var samma sak- bara det papper, bara de färgerna och penslar... osv... det blir nästan löjligt... men när det kryper in i min vardag och sätt att leva börjar jag bli vansinnig ;-) Samtidigt som jag konstaterar att det bästa är att strunta i ...
Hälsningar Halina
Mycket tokigheter finns det i "modevärlden" vilket jag struntar i fullständigt, Funktionellt och praktiskt är bra men i vissa läger går det till överdrift.
Tokigt fin är iallafall stenbilden överst..Pigga på dig :)
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-28 13:19
Tack så mycket Gunte :-) Jag försöker vara pigg så gott det går!
Hälsningar Halina
Ja det är en hysteri som man inte alls förstår. Grymt fin fjäril med vattendroppar på blomman!

MvH
Johnny
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-28 13:21
Tackar ödmjukast Johnny :-)
Hälsningar Halina
Hej Halina.
Först vill jag önska dig god återhämtning med dina hjärtproblem. Man kan göra så mycket i våra dagar. Jag har 2 i min kompiskrets som har haft/har hjärtproblem. En har precis fått ett ny "hjerteklap" och mår bra. Den andra har fått en ballongexpansion och mår bra också.
Det är 3 väldigt vackra bilder som du visar oss här, med nummer 2 som min favorit - super.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-28 13:25
Tack så mycket Erik :-) Ja, det är tur att vi har så bra vård! Än så länge behöver jag bara piller men doktorer kommer titta på mer så jag hoppas att det blir bra till slut... så är det med livet, alltid något :-)
Hälsningar Halina