tankar i färger och ljus

Frusna sippor och disiga tankar

Jag börjar landa i min nya verklighet. Det tog en tid och många olika tankar att hitta en ny väg och ett nytt sätt att glädjas och ha ett bra liv.

Efter diagnosen och den förstå chocken kunde jag inte hitta mig själv i någonting… Allt blev bara för tungt… som i dimman.

Men tiden gick och jag gjorde det jag skulle, fick tydliga besked och råd och landade så småningom. Fick tillbaka lust att leva, även om det lär blir en del begränsningar och en del piller till frukost…

De senaste dagarna har vintern sträckt sin vinge över landskapet och plågar oss med kyliga nätter och morgnar med minusgrader. Morgonfrost är fotogeniskt, men fy, vid den tiden på året vill jag fotografera våren inte kylan. Tog en promenad till bokskogen i närheten, ville besöka blåsippor. De är starka och tål kylan bra, men även där syntes att naturen stannande och väntar på lite varmare solstrålar. De första blommorna försvann, men det finns många knoppar… Hittade även första vitsippor, ganska många faktiskt…

 

Hittade också ett nytt sätt att boosta mitt självförtroende som fotograf och fick en härlig överraskning och uppskattning.

https://100asa.com/photographer/halina

Inlagt 2022-03-31 10:21 | Läst 645 ggr. | Permalink
Grattis till utmärkelsen på 100ASA! Kollade dina vackra bilder där, mycket sevärda. Är inte medlem där själv, men klickade på din länk för att se bilderna. Ha det fint!
Svar från Halina Strandskatan 2022-04-01 10:53
Tusen tack Per Erik :-) Hittade sidan för ett par dagar sen och än så länge har jag det roligt ;-) Vi får se hur det utvecklas. Inte lätt med alla de olika sajter och medier.
Hälsningar Halina
Mycket fina bilder och grattis till utmärkelsen! Det låter bra att du hittat din väg i det "nya". Man får inte ge upp hoppet.

MvH
Johnny
Svar från Halina Strandskatan 2022-04-01 10:59
Tusen tack Johnny :-) Har svårt att acceptera att jag aldrig bli frisk igen, men men.... det är bara att kämpa på med det som det är och fota på ;-) Fotografering ger glädje och avkoppling.
Hälsningar Halina
Grattis, fina bilder du hade inne på 100ASA. Fina bilder i bloggen, särskilt den första.
Svar från Halina Strandskatan 2022-04-01 11:02
Tusen tack Peter :-) 100ASA verkar kul. Vi får se vad som kommer... Fick en ordentligt "boost" i alla fall ;-) Behövde det bland det andra eländiga...
Hälsningar Halina
Jag förstår att det blev omvälvande men det värmer mitt hjärta oerhört att du är på väg, om än en ny väg och även hittat tillbaka till livslusten. Dina bilder är som alltid magiska och tack för att du inspirerade även mig att gå med i 100ASA. En spännande plats som jag håller på att utforska.
Önskar dig allt gott!
Mvh Susanne
Svar från Halina Strandskatan 2022-04-01 11:13
Tusen tack Susanne :-) Det stämmer det blev chockerande och omvälvande, kände mig plötsligt som en hundraåring och slut... Fick en fantastisk hjälp och har en underbar hjärtsjuksköterska som fick mina tankar åt rätt håll :-) Än så länge tycker jag också att 100ASA är ganska roligt med sina tokens ;-) Just nu fick jag 13 bilder i galleri jippi ;-) Bara på fem dagar!
Hälsningar Halina
nattsyrran 2022-04-01 15:53
Så viktigt att du har en kontaktperson du känner förtroende för i vården. Det värmer även mitt hjärta. Att du fått många bilder intagna i galleriet är jag inte förvånad över. Dom är fantastiska!! Mvh Susanne
Att titta på dina bilder är en lisa för själen, jag är glad att du fortsätter visa dom här. Dom har en mjukhet och lyster som förutom skönheten också gör dom alldeles levande. Roligt att du säger dig börja hitta en ny verklighet.
Tittade in på 100asa, du har mkt hög klass på dina bilder och grattis till utmärkelsen. Har bläddrat tillbaka till några av dina bloggar också, ser att jag missat en del. Jag hittar inte alltid friden och stillheten som behövs för att kommentera det jag vill. Många hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2022-04-01 11:18
Tusen tack Björn :-) Ibland är det bra att ta en paus... Tycker det är lika roligt att dela med sig bilder som att kommentera, men det är som du skriver, man hittar inte alltid den rätta känslan och möjlighet...
Hälsningar Halina
Grattis till utmärkelsen. Jag ska gå in och titta lite mer där. Din första bild gillade jag också. Det ser precis så där kallt ut som det är nu på morgonen när jag åker till jobbet. Vi hade -8 en morgon och fram med dunjackan igen. Den lilla försynta blåsippsknoppen har ju i alla fall lite "päls" som skyddar :-)
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2022-04-01 11:21
Tusen tack Lena :-) Dunjackan, lusekoftan och varma strumpor det gäller idag... Kallt som f... ;-)
Jag får återkomma till sipporna när det blir varmare ;-)
Hälsningar Halina
Aldrig hört talats om 100ASA men var ju tvungen att klicka på din länk :)
Så fina bilder Halina. Det är en fröjd att se dessa från datorn. Och Grattis :)
Svar från Halina Strandskatan 2022-04-05 09:49
Tusen tack Joakim :-) Det är så många olika så kallas fotocommunity, men sällan hittar man något där bilden är verkligen i fokus... Vi för se hur det utveklas ;-)
Hälsningar
Halina
Fantastiskt vackra bilder allihop. Första är så orehört lugn och harmonisk. Kollade på bilderna på 100asa också, och de är verkligen grymma, grattis! Jag tycker det är jättetråkigt att höra om din sjukdom. Jag önskar dig allt gott och att det reder upp sig så du kan leva ett bra liv. Foto är bra meditation och ett sätt att hantera det som är jobbigt. Även om det inte försvinner så kan det lindra för en stund i alla fall.
Varmaste hälsningarna från Bjarne
Svar från Halina Strandskatan 2022-04-13 08:25
Tusen tack Bjarne för dina varma ord :-) Det är jättetråkigt att få en sådan diagnos. Jag tänker att jag har tur ändå för att jag bor i Sverige... Det är kämpigt, mest psykiskt, för att tabletter gör bra jobb och jag kan fungera ganska "normalt", men har svårt att acceptera att jag förblir sjuk... Nyupptäckta 100ASA gav lite glädje och bekräftelse. Man får njuta av det lilla och försöka ge glädje tillbaka...
Varmaste hälsningar tillbaka
Halina