tankar i färger och ljus

snöglädje

Snöflingor förvandlade landskapet under natten och vi fick vintern på kort besök. Jag antar att det blir kort, eftersom meteorologen redan pratade om regn och plusgrader… Det är kanske inte så solidarisk att skriva om snöglädje när jag hör på radio att det var riktigt snökaos i andra delar av landet… Folk hade svårt att ta sig till jobbet och det verkar var mycket gnäll om det ena och det andra…

Ibland tycker jag att människor har svårt att förstå enkla saker och att man inte alltid behöver utgå från sina egna behov… och gnälla på tv…

Här kom i alla fall lite snö och jag tog makro med mig på en promenad (mitt favoritobjektiv är fortfarande i Portugal under reparation). 35 mm makro kan räcka till mycket och jag fick några bilder även om ljuset fick mig att ändra ISO.

Gick min vanliga stig i naturreservatet i närheten, men det var som att vandra i helt annat landskap. Det vita tunna snötäcket blandade sig läckert med tallarnas gröna barr och skapade en ljuvlig stämning.

Inlagt 2022-11-22 10:12 | Läst 451 ggr. | Permalink
Den sista bilden faller jag pladask för.
Svar från Halina Strandskatan 2023-02-12 08:58
Tack så mycket Anders :-) Roligt att du gillar min skapelse.
Hälsningar Halina
Fina bilder! Man får passa på medans det vita ligger fint.

MvH
Johnny
Svar från Halina Strandskatan 2023-02-12 08:59
Tusen tack Johnny :-)
Hälsningar Halina
Snyggt!

Tror jag vet vet var ditt naturreservat är även om det är sällan jag är på det hållet.
Den sista bilden är riktigt bra.

Hälsningar Jörgen
Svar från Halina Strandskatan 2023-02-12 09:04
Tusen tack Jörgen :-) Det är jag säkert på att du känner till Haverdalsnaturreservat ;-) Brukar ta mina hälsorundor där när det blåser för mycket vid havet.
Förlåt så sent svar. Hade det tufft den senaste tiden och orkade inte mycket...
Hälsningar Halina
Snyggt. Den sista blev ju väldigt fräck. Du fick dokumenterat snön, den håller nog inte så länge.
Svar från Halina Strandskatan 2023-02-12 09:07
Tusen tack Peter :-) Det var så, snön började smälta ganska kort efter, men jag fick se den och fick några bilder ;-)
Hälsningar Halina
Sista bilden blev mycket effektfull för du har en person med. Det ser man sällan på den här typen av bilder. Snö på tallar tycker jag också om. Kul med den korviga stammen.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-02-12 09:13
Tusen tack Lena :-) Jag tyckte också att personen i bilden ger mycket... Det är bara att man måste trixa lite i PS eller dubbelexponera. Ibland blir det lyckad ibland sådär... Det är många sådana kurviga stammar i naturreservatet, men de är svåra att få på bild. I alla fall jag har det svårt, men försöker så gott jag kan ;-)
Hälsningar Halina