tankar i färger och ljus

En selfie vid Fallet

Isiga vindar från nord raderade mina vårkänslor och det kändes inte så lockande att ta en sväng vid havet. Men jag ville ut någonstans, jag ville fota! Vi bestämde oss att vi tar bilen och drar lite inåt landet, mot Danska Fallet. Lite utanför Halmstad. Det var länge sen jag var i de trakterna. Inte så långt att åka och efter den senaste nederbörden förväntade vi oss mycket vatten. Så kameran packades, med kortet inne ;-) och jag visualiserade vilka härliga bilder jag får där…

När vi närmade oss mötte vi bilar täckta av snö, några ganska ordentligt. Det visade sig att när det regnade hos oss, snöade det bara ett par mil bort.

Snön på marken gav ett fint reflekterande ljus, men solen försvann bakom tjockare och tjockare moln och vindarna även där var isiga. Det var att komma till vinterlandet!

Det är inte lång vandring från parkeringen till Fallet så vi raskt trampade på.

Trots kylan träffade vi några barnfamiljer som var där på en eftermiddags utflykt. Barnen skrattade, skrek och sprang fram och tillbaka likt kattungar. Att de små kan ha så mycket energi!

Ett förälskat par tog selfies med fallet som fond. Ett äldre par vandrade runt, lite som vi… Några rastade sina hundar eller njöt av den vackra naturen. För en stund tyckte jag att jag borde ta bilder med de människorna som förgrund eller bara fota de i de olika poser de tagit där. Men det är på något sätt inte min grej… jag gillar sådana bilder, men själv gillar jag inte att blir motivet eller del av andras fotohistorier, så det var bara en tanke…

Bilderna är inte märkvärdiga, ljuset räckte inte riktig till, men promenaden var givande. Först runt Fallet och sen vid det fantastiska Klöverberget. Det rostiga släppte… Det återstå komma ihåg stativ vid nästa utflykt…

 

Inlagt 2023-02-26 14:11 | Läst 524 ggr. | Permalink
Trevligt, har inte varit där än men jag har det noterat sedan några år tillbaka
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-04 08:43
Tack så mycket Peter :-) Rekommenderar hjärtligt att besöka reservatet, men någon vanlig dag då är det mindre folk... Det är en turistattraktion ganska lätt tillgänglig och väl besökt. Just nu är det mycket vatten och forsar fint.
Hälsningar Halina
Fint med mängden vatten som omsluter stenblocken, en trevlig plats men inte varit där på länge.
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-04 08:47
Tack så mycket Gunte :-) Ja, det var härligt med mycket vatten. Jag tror att jag måste göra om besöket i lite bättre väderhållande. Det var så halt så jag vågade inte komma ner på klipporna för lite bättre utsnitt och ljuset var också sådär...
Hälsningar Halina
Det mjuka vattnet slipar den hårda stenen, tiden är ingenting.
Och är som du, tar inte gärna bilder på främmande människor av samma skäl.
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-04 08:52
Tusen tack Stefan :-) Jag är alltid kluven med människorna och bild. Tycker en person kan tillföra mycket på en bild, men samtidigt känns det obekvämt att smyga på folk... Själv avskyr jag att bli fångad ;-)
Hälsningar Halina
Åh, andra bilden tycker jag är fantastisk. Du är nog inte så ringrostig längre :-)
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-04 08:56
Tusen tack Lena :-) Det är härligt att fota vatten. Får välja lite bättre väder nästa gång som ger möjlighet att komma ner till fallet och få lite bättre vinkel :-) Det var får halt att hoppa på klipporna.
Hälsningar Halina
Väldigt trevliga och fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-04 08:57
Tack så mycket Johnny :-)
Hälsningar Halina