Ogräs och "reality sucks"

 

090721 - 090725 Till och med dag tvåhundrasex

 

Om vackert formade ogräsfröställningar, regnig sommar och att skruva färgerna eftersom "reality sucks"... är en del av det "dagens bilder" visar.

"Reality sucks" är en del av ett citat uttalat av fotografen Jeff Shewe som används flitigt i böcker om digital efterbehandling. Och jag kan väl hålla med litegrann, inte alltid, men ibland... Ofta är det tvärtom så att verkligheten är för vacker för att kunna fångas. Försöker just nu febrilt få till en snygg hudton på en söt liten bebis jag fotograferade häromdagen. Vi fotade utomhus och hon har färgstick från gröna blad och röda blommor i ansiktet. Så kan hon ju inte se ut på förstoringarna som ska hängas på väggen så det blir till att försöka rätta till hudtonen så att den ser verklig ut. Inte så som den ser ut i verkligheten - på bilderna - från den platsen, utan det vi TYCKER är verkligt.... Vår hjärna sorterar snabbt bort de där färgsticken när vi tittar på någon - i verkligheten - även om de finns där. Men det gör inte kameran... Så, ..."reality sucks"...

090721 Mjölkört...

 

090722 Ogräsfrön...

 

090723 Lila blå flickslända....

090724 Droppar...

 

090724 Strå...

090725 Mrs Green... En gigantiskt stor grön vårtbitare

 

090725 Silverstreckad pärlemorfjäril...

Hej so long....

Ut i regnet ska jag...., och ta ännu en dagens bild... /Susanne

Inlagt 2009-07-27 14:57 | Läst 2574 ggr. | Permalink
Ahhh så underbar abilder allihop Susanne!! jag njuter i fula drag. *suck* Attans vad du är grym!!
Det där med färgstick vet jag alltför väl hur det känns.. ett aber, men även ögonen tycks vänja sig då man försöker få till färgerna i en bild har jag märkt. ungefär som näsan ställer in sig då man luktar på parfym.. den måste neutraliseras mellan varven . så även ögonen. Tycker själv det är rätt bra att vila ögonen och sedan gå tillbaka igen till bilden efter några timmar
Men bilderna ovan känns iaf aldeles perfekt. Skall bli intressant att se hur bebisen blev:-)
kram Anna
Svar från susvik 2009-07-28 09:37
Du tar i så jag rodnar... Tack för dina ord!!
Kram, Susanne
Mmm, kan bara instämma, underbara :-)
Speciellt ogräsfröt.... Färger, komposition, och skärpedjup, och den väcker fantasin ;-) Först tänkte jag på en vikt pappersbåt, men så tittade jag en gång tll, "nä en fågelunge som gapar efter mat är det", men när jag tittade närmare, så måste det ju vara någon slags Alien som föds ;-)
Ja jag har för bra fantasi ibland, jag vet ;-)

Så skönt att titta på dina bilder, och höra regnet smattra på utsidan, trots vädret, så blir jag fotosugen av dina bilder :-)
Kram Jörgen
Svar från susvik 2009-07-28 09:41
Vackra ord från dig också, Jörgen. Tackar!
Fantasi har du, jag säger inte emot ;)
Tycker det är extra roligt att kunna inspirera i gråväder :)
Kram, Susanne