** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Åter till fallet

Bosgårdsfallet

En av de punkter som fanns med på Fotoklubbens vårprogram var en tur till just Bosgårdsfallet. En lördagsförmiddag i april. Då jag i mitt yrke regelbundet jobbar lördagar inföll givetvis denna programpunkt just en sådan här jobblördag.  Jag kände ändå god lust att köra upp till fallet och fotografera det jag inte riktigt hann med förra gången. 

Jag hörde därför av mig till en fotokompis i klubben helgen före Fotoklubbens utflykt, och undrade om han var intresserad av hänga med. Det var han såklart. Ett vattenfall är ett vattenfall. Ett par timmar var vi där och njöt med fotografens bästa vänner - stativ, ND-filter och trådutlösare. 

#2

Bosgårdsfallet

Även den här gången klättrade jag upp vid sidan av fallet. Jag ville undersöka om det var möjligt att ta sig fram till det där stället där jag förra gången hade sett ett fritt fall på cirka två meter.

#3

Bosgårdsfallet

Det var det. Det precis med lite trixade att få rum med stativet på en liten avsats lite nedanför det fria fallet. Kompositionerna var dock begränsade. Idealet hade kanske varit att ta sig över till motsatta sidan, men det såg ut att var lite väl riskabelt och sedan vet man ändå inte om gräset är så grönt som det verkar på andra sidan när man väl tagit sig dit.

#4

Bosgårdsfallet

#5

Bosgårdsfallet

#6

Bosgårdsfallet

Efter att tagit en del foton på det fria fallet tog jag vidare upp och gick så småningom över en bro och ner på andra sida och slutligen tillbaka till bilparkeringen. Funderar ibland på om ett skulle vara idé och besöka fallet så här års i juni-juli. Det har inte regnat något nämnvärt, men det skulle vara intressant hur fallet ter sig lite mer avskalat. Ofta fotograferat man fall in anslutning till vårfloden, vilket många gånger är en upplevelse, men kanske är det intressantare att leta efter olika detaljer i fallet när det är lite lugnare. Detaljer som faller liksom utanför radarn när man är ställd inför den brusande kraften i ett vårflodsfyllt vattenfall. Jag letade förvisso redan den här gången efter olika detaljer. Mer om det i kommande inlägg.

TheInvisilbeJackal

Inlagt 2023-06-20 22:01 | Läst 706 ggr. | Permalink
Fina bilder här också. Man ska kanske inte välja torraste vår/sommaren iaf men om det blir en blöt sommar eller höst så kunde det vara värt en tur och man får med lite grönska också
Svar från TheInvisibleJackal 2023-06-26 20:31
Tack Peter.

Tror att ett besök på sommaren kan vara nog så intressant. Fast har man en bit att köra är nog våren bästa tiden.

Hälsningar Jörgen
Riktigt fina bilder igen här, en plats som jag skulle vilja besöka någon gång.
Svar från TheInvisibleJackal 2023-06-26 20:32
Tack Morgan.

Det är väl värt ett besök. Vill du har mycket vatten är våren att föredra skulle jag tro.

Hälsningar Jörgen