Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Fylleån

Fylleån

För att kunna umgås ibland måste man helt enkelt hitta platser utomhus som är lämpliga. Vilket inte alltid är så lätt. Många platser blir snabbt upptagna så det gäller att vara lite uppfinningsrik och komma på möjliga ställen att kunna träffas. För ett tag sedan hade vi stämt träff med min svärmor vid ett av fikaborden som står längs med Fylleån. 

Turen var på vår sida. Under någon dryg timmes tid kunde vi träffas och fika lite. Eftersom vi skulle umgås hade varken jag eller min fru med våra kameror, men oj vad det sög i fototarmen när vi promenerade från vår fikaplats. Det blev så att efter att vi ätit lunch hemma återvände vi senare med kamerorna.

Den stig som vi gick på är en av de Hälsans Stigar som finns runtom i kommunen. En stig som går till stora delar längs med Fylleån och som tar sin början inte alltför långt hemifrån. Lite längre fram i vår ska vi nog försöka gå hela sträckningen på ca 6 km. Den här gången nöjde vi oss med en liten bit av Fylleåleden som den här stigen heter. Syftet med Hälsans Stigar är få människor att ge sig ut att röra på sig lite mer. 

#2

Fylleån

Vid stället vi satt tidigare och fikade med svärmor satt det en gunga i ett träd vid kanten av Fylleån. Vattnet i ån är ganska strömt, så vi undrade vem som hade kommit på den något bisarra idén att sätt upp en gunga på den här lite märkliga platsen. Föräldrar som saknar självbevarelsedriftsgenen? Jag tog ett antal bilder på den här trädet med gungan och valde till sist den här med en rörelse i vattnet nedanför gungan. "Hoppsan! Där trillade Olle i ån."

#3

Fylleån

#4

Fylleån

Vid grenar som doppats i vattnet har det bildat stora isklumpar i ändarna. Med stora klumpiga fötter försöker trädet dansa skräddarebaletten.

#5

Fylleån

Solen är på väg ner denna vinterdag och vi är på väg mot bilen. Ännu en vacker dag har tillbringats till största delen utomhus.

#6

Fylleån

"Vill du också bli ett träd när du blir stor, lille vän?"

"Nä, jag vill bli ett köpcentrum!"

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-02-13 17:58 | Läst 487 ggr. | Permalink
Det finns säkert nån galning som kan tänka sig ett gunghopp ut i ån..Fint med lite brandgult
solljus bortom träden..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-16 17:28
Tack så mycket Gunte!
Så är det säkert. Olika är vi människor vridna.

Hälsningar Jörgen
Verkar vara ett riktigt fint ställe! Jag särskilt första bilden, trots att ån inte är med, där stigen leder blicken fint mellan träden med snötyngda grenar.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-16 17:30
Tack så mycket Bjarne!
Ån ligger några tiotal meter bakom ryggen, men jag liksom drogs till det här motivet.

Hälsningar Jörgen
Vackra bilder, förstår att ni gick och hämtade kamerorna :)
Snöiga träd/landksap blir många gånger mycket fint.

Ang gungan, förmodligen ungdomar som satt upp den i somras för att plaska i ån kanske hehe,. Eller ett ungt kärlekspar som ville avsluta gungandet med ett dopp ;)
Svar från TheInvisibleJackal 2021-02-16 17:34
Tack så mycket Joakim!
Egentligen ska man väl inte ge sig ut naken (d v s utan kamera), men även Fantomen lämnar djungeln ibland och klär sig som en vanligt man (Trenchcoat, hatt och mörka solglasögon i
30-gradig värme).



Hälsningar Jörgen