Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Kinnekulle monokrom

Kinnekulle

Många gånger konverterar jag en del av mina bilder till svartvitt. Så även denna gång ifrån vår korta, men mycket trivsamma vistelse på Kinnekulle. Framförallt bilderna från Munkängarna. En del av de svartvita bilder i det här inlägget har jag inte med det tidigare i färg. Anledningen är att jag tyckte att de inte passade så bra färg, men däremot i svartvitt.

#2

Kinnekulle

#3

Kinnekulle

#4

Kinnekulle

#5

Kinnekulle

#6

Kinnekulle

#7

Kinnekulle

#8

Kinnekulle

#9

Kinnekulle

#10

Kinnekulle

#11

Kinnekulle

#12

Kinnekulle

#13

Kinnekulle

#14

Kinnekulle

#15

Kinnekulle

#16

Kinnekulle

#17

Kinnekulle

#18

Kinnekulle

#19

Kinnekulle

#20

Kinnekulle

TheInvisibleJackal

Inlagt 2023-11-03 10:45 | Läst 326 ggr. | Permalink
Hej Jörgen.
Du visar många fina s/v bilder från ett till synes vackert område.
Jag är absolut ingen expert på sv/v-området. Dina motiv här har massor av textur, ljus/skugga, mönster och linjer som gör dem intressanta - men det är bara min åsikt.
Om det ska vara färg eller s/v är en fråga om smak och behag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag konverterar sällan från färg till svartvitt. Jag vill se det svartvita motivet i sökaren. Det är här den elektroniska sökaren verkligen kommer till sin rätt :-)
Tack så mycket Erik för din kommentar. Jag tycker mycket om det här samspelet mellan ljus och skugga. Jag har därför inget emot att fotografera på soliga dagar.

Jag har en gjort snabbinställning i kameran för svartvitt. Använder den dock sällan emedan jag alltid fotar i RAW så är det lätt att konvertera vid bildredigeringen efteråt. Och jag är väl egentligen mer färgfotograf än svartvitt även om jag på plats ser att vissa motiv skulle passa i svartvitt.

Hälsningar Jörgen
Jag som varit på plats anar doften av ramslök och känner atmosfären! Särskilt i high-keybilderna ## 12-17. Men saknar faktiskt färgerna.

Har själv försökt plåta motsvarande miljö i färg och det blev inte nåt.

Vad skulle kunna funka för grönvita blomsterhav? Kanske gammaldags visning av diabilder? Eller superskarpt objektiv, hög upplösning, vindstilla och så print i jätteformat? FS och ffa Instagram har sina bgränsningar.
Svar från TheInvisibleJackal 2023-11-03 13:41
Tack Måns!

För att fota den här miljön i färg riktigt bra måste man vara noga med tiden på dygnet och solens position i förhållande till ens motiv. En molnig dag kommer troligen inte färgerna till sin fulla rätt. Det skulle möjligen vara efter ett regn som gör färgerna mustigare. Mellanformat kanske vore det mest ideala.

Hälsningar Jörgen
Det blev magiskt i svartvitt. Underbara bilder. Fantastiskt ljusspel och härlig stämning.
Jag bara njuter...
Hälsningar Halina
Svar från TheInvisibleJackal 2023-11-06 10:53
Tack så mycket Halina!
Är väldigt svag för det här spelet mellan ljus och skugga och det är nog mycket orsaken till att jag helst fotar när det är solsken.

Hälsningar Jörgen