** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Sångsvan

Sångsvan

En vinterdag i slutet av mars 2018 besökte vi mina föräldrarna i det lilla småländska samhället Skillingaryd. Förr gick E4:an rakt genom samhället, men sedan drygt 25 år tillbaka går E4:an utanför samhället och då i formen av motorväg. För att komma till Skillingaryd behöver man således svänga av motorvägen. Kommer man söderifrån som vi plägar göra under våra besök, svänger man av den södra infarten till samhället. På vägen uppför avfarten kör man förbi  ett par mindre dammar, som hyser en del fåglar.

Den här gången när vi körde förbi såg jag att det var en hel del sångsvanar som rastade i en av dammarna. Av en ren händelse råkade jag ha telet med mig. Dagen efter steg jag upp lagom tidigt och körde tillbaka till de här dammen i förhoppning om att sångsvanarna skulle vara kvar. De var kvar och det blev en hel del bilder. Lite märkligt att fotografera dessa vackra fåglar till bakgrundsbruset från motorvägen, men det gäller att försöka ta vara på tillfällena som ges.

#2

Sångsvan

#3

Sångsvan

#4

Sångsvan

#5

Sångsvan

#6

Sångsvan

#7

Sångsvan

#8

Sångsvan

#9

Sångsvan

Den sällsynta fyrbenta dubbelhalssångsvanen syntes också till.

#10

Sångsvan

#11

Sångsvan

#12

Sångsvan

#13

Sångsvan

#14

Sångssvan

#15

Sångsvan

#16

Sångsvan

#17

Sångsvan

#18

Sångsvan

#19

Sångsvan

TheInvisibleJackal

Inlagt 2020-12-27 15:48 | Läst 1195 ggr. | Permalink
Vilka fina bilder på sångsvanar jag gillar sångsvanen den har så fint läte Hälsningar Gert
Svar från TheInvisibleJackal 2020-12-30 13:00
Tack så mycket Gert!
Deras läte är väcker lite vildmarkskänsla.

Hälsningar Jörgen
Hej Jörgen - superserie.
Jag känner bara Sangsvane som vintergäst. Under milda vintrar stannar ungefär hälften av den skandinaviska bestanden i DK - har jag läst. I DK är det knoppsvanen som häckar och stannar kvar i landet. 1984 valdes den till Danmarks national fågel.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från TheInvisibleJackal 2020-12-30 13:03
Tack så mycket Erik.
Det är samma här i Halland dar jag bor. Sångsvanarna passerar bara och rastar bara här innan de drar vidare norröver. Spännande att knölsvanen är Danmarks nationalfågel. I en omröstning för några år sedan valdes koltrasten till Sveriges. Dess vårsång tilltalar många.

Hälsningar Jörgen
Erik Madsen 2020-12-30 13:47
Hej igen. Jag röstade också på Solsorten/koltrasten här i DK. När det ble knölsvanen som vann, tror jag att det hade något att göra med H.C. Andersens saga om "Den grimme ælling" som växte upp och blev en vacker svan.
Vänliga hälsningar. Erik.
Sångsvanarna är pampiga och vackra att se på och det är ju inte helt ovanligt numera att man stöter på dem i ganska stora flockar helt nära någon väg. Det var ett sångsvanspar som häckade väldigt centralt i Märsta för något år sedan och jag har bilder på hela familjen med en stor rondell i bakgrunden.
Hälsningar Lena
Svar från TheInvisibleJackal 2020-12-30 13:07
Det stämmer bra. Det brukar rasta en del sångsvanar på fälten runtomkring där jag bor. Ibland tillsammans med mindre sångsvan. De syns från olika väger rätt bra. Ibland går det att stanna till om man har tur.

Hälsningar Jörgen