** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Uppe på toppen

Hyltenäs kulle

Efter övernattningen på Hotell Havanna i Varberg for vi vidare mot Borås. Vi besökte Abecita ute vid Knalleland. Det brukar vara intressanta utställningar där och så var det även denna gång, bl a en med Claes Grundsten. Efter en natt på ett centralt beläget hotell vände vi kosan åter hemåt. Det hade inte blivit något fotograferande i Borås. Inte för att det saknades motiv utan mest för att jag helt enkelt inte klarade av att ta mig runt på återupptäcksfärd i centrala Borås. Det får vänta till en annan gång. 

Istället siktade vi in oss på någon fotogen plats vi kunde stanna till vid på hemvägen. Innan vi lämnade hotellfrukosten hade vi spanat lite på olika naturreservat som kunde finnas längs färdvägen. Vi fastnade då för Hyltenäs kulle strax sydväst om Kinna. Den sista biten upp till reservatets parkering gick brant, slingrande uppför. Möjligheterna till möte var få och inte helt enkla. Vi tog oss dock upp utan problem med möten. Och det är alltid lika skönt.

#2

Hyltenäs kulle

Kullen var ett populärt utflyktsmål märkte vi strax och med den utsikten som uppvisades var det inte konstigt. Medan frun kröp runt på backen och fotograferade vitsippor, plockade jag fram stativet och hängav mig landskapet. 

#3

Hyltenäs kulle

Det var utsikt åt alla håll. Den här enen på bilden ovan lockade mig en del, men det var inte helt lätt att få ihop till en komposition med den. Till en början satt det en barnfamilj och hade picknick vid borden och de kunde jag ju inte gärna jaga bort även om ljuset just då var bra. Utan det blev till att stryka runt i buskarna ett tag tills de var klara och lämnat platsen. Innan några andra spekulanter på fikaborden anlände, tog jag snabbt några bilder. Är väl inte helt nöjd med att behöva ha med fikaborden i bild, men att välta dem över stupet var uteslutet av flera skäl. Visst det är trevligt att sitta och fika med en vacker utsikt, men tänk på oss fotografer innan ni placerar ut diverse fikabord här och var i landskapet har jag tänkt på en och två gånger.

#4

Hyltenäs kulle

När vi var mätta på Hyltenäs kulle återstod nerfärden. Uppför hade vi sluppet att möta någon, men nedför mötte vi en bil av den större modellen på ett ställe där det till sist blev så att denna bil vackert fick backa; ity en stor stor bil äga företräde anser många, en liten bit bakåt till en plats där det var möjligt för oss att passera varandra. Vi hade ingen möjlighet eftersom en lämplig mötesplats låg längre bort någonstans. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-05-12 15:29 | Läst 737 ggr. | Permalink
Ser ut att vara en riktigt vacker plats. Instämmer i detta med fikabord men tycker att största problemet är fula papperskorgar. Finns i varenda park, och nästan varenda stadsrum, villagatorna dessutom fulla med rader av sopkärl. Bra bilder från fina miljöer! Hälsningar/ Björn
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-17 11:26
Tack så mycket Björn!
Jag håller med dig om alla förfulande objekt i de miljöer som vi önskar fotografera. Lösningen heter väl smart lagningspensel i Photoshop skulle jag tro, men samtidigt om någon betraktare som är hemmavan vid den valda miljön ser att här saknas det minsann papperskorgar eller fikabord. Redigera bort eller inte redigera bort det är frågan. Personligen låter jag föremålen vara kvar även om de stör mitt estetiska sinne. Är hellre ut och fotograferar än att pilla i timmar med bara en bild. Nu ska det inte missförstås som att jag tillhör "straight-out-of-the-camera" - kategorin. Det gör jag inte. Jag fotar bara i RAW och således måste bilderna redigeras i LR och ibland även i PS innan jag kan visa dem.

Hälsningar Jörgen
Vacker utsiktsplats, tänkte lite på Fjärås bräcka vid sydvästra delen av Lygnern, där har jag varit mycket i min ungdom
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-17 11:30
Tack så mycket Peter!
Jag har också varit en del vid Fjärås. Det finns likheter till en viss del.

Hälsningar Jörgen
Aaahh ni har varit där ...seatons kulle ( i vår krets kallar vi den så) men det är samma ställe. Väldigt vackert vägen upp och olika årstider men favorit är nog vår och höst. Vad trevligt och det är vackra vyer
Om vägar förbi finns någon mer gång får ni ett tips lunnafallet Albäck området är så fint. Borrås skåra som egentligen var tänkt som h-gapet i ronja rövardotter men var för smalt.
Mvh N
Svar från TheInvisibleJackal 2022-05-17 11:35
Tack så mycket Nini!
Och tack så mycket för tipsen. Jag var intresserad av Lunnafallet, men blev lite osäker på hur mycket man måste gå för att komma till fallet. I vanliga fall inga större bekymmer, men nu med den här jäkla hälsporren tänker jag efter både en och två gånger.

Seatons kulle sa en bekant till oss också när vi berättade var vi varit.

Hälsningar Jörgen