Bilden i främsta rummet!

Nåt jag förmodligen skulle ha gjort redan när jag gjorde Norbergskalendern...! (Bildtexter)

Jag har fått synpunkter på att jag inte har någon bildtext till bilderna i kalendern jag gjorde för några veckor sedan. Jag testade faktiskt att lägga till en liten text på bilderna på företagets hemsida. Men jag fick inte till det. Antingen så tyckte jag att det störde för mycket på en del bilder, eller så syntes den knappt på andra bilder. Sen är det inte så lätt alla gånger att veta vad man ska kalla saker och ting. Dessutom laggade datorn (eller uppkopplingen) mer än lovligt när jag satt och redigerade. Så jag lade ner det och tänkte att bilderna fick tala för sig själva. Nu tänker jag att jag skulle försöka kompensera litegrann genom att lägga ut bilderna här igen med en liten förklarande text till varje bild... Till kommande kalendrar, (om det blir nån), ska jag nog göra ett löst blad som jag bladar in i kalendern...

****

~Försättsbild~

Utsiktsbild över Norberg från Klackberg.

****

~Januari~

Södra schaktets lave, Mossgruvan, Kärrguvan.

****

~Februari~

Norbergs centrum, Elsa Anderssons konditori och Näbbgården.

****

~Mars~

Gravkapellet, Östra kyrkogården.

****

~April~

Skinnarängs kvarn och kyrkan.

****

~Maj~

Klackberg, Storgruvan med Storgruvans lave.

****

~Juni~

Prostudden, Noren.

****

~Juli~

Mossgruveparken med gruvmuseet.

****

~Augusti~

Gröndal, Noren.

****

~September~

Hyttruinen, Högfors.

****

~Oktober~

Karlbergs hembygdsgård, Myrbergs verkstad.

****

~November~

Sett från Karbennings kyrka mot Hästbäck.

****

~December~

Abrahamsgården.

****

Inlagt 2020-11-22 19:49 | Läst 2461 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tack för det! Fina bilder med text!!!!!
Svar från Tovok 2020-11-23 21:10
Tack för det Sven! :) /Tommy.
Blev väldigt fin bildkavalkad. Med texter - jag gillar att få ett litet "handtag" att hålla bilden i - det finns purister som bara vill se bilden som bild men sån är inte jag.

Trög uppkoppling --- nu då allt mer bygger på ögonblicklig respons är det jättejobbigt då det funkar dåligt. På Gotland med mobilskuggan där vi har hus känns det inget vidare alls att inte ens kunna ringa 112 och att det funkar som det ska.
Svar från Tovok 2020-11-23 21:22
Tack Måns! Det är kul att det har blivit så uppskattat och att du gillar det också! "Handtagen" är mest ett sätt att piffa till lite i bloggen och få till ett lite mer personligt uttryck. Inte vet jag om det funkar, men jag gillar det! :) Laggande datorer, det finns ju ingenting som ät mer irriterande! Konstigt, tycker jag att det finns såna mobilskuggor på Gotland, så många bortskämda fastlänningar som vistas där på sommarhalvåret! Ha det gott! :) /Tommy.
Bra, och trevligt att få lite bakgrund till bilderna. Däremot tycker jag inte att de behövs i almanackan. Det viktigaste där är i mina ögon att bilden i någon mån matchar månaden.
Trevlig bildkavalkad, både här och i almanackan.
//GöranR
Svar från Tovok 2020-11-23 21:24
Tack Göran! roligt att du tycker om almanackan, Och jag håller med dig om resten! :) /Tommy.
Tack för denna generösa Norgergskavalkad. Norberg är ett av de många orter som utgör vattenhål vid fotoresor i Bergslagen. För ett tag sedan hade du även bilder från inne i Norbergs kyrka, som för oss alltid varit låst, tack. Kyrkor och bibliotek intressanta replipunkter i samhället. Och bildtexterna, i mitt tycke mycket viktiga. Jag vill veta var en natur/landskapsbild är tagen.
Svar från Tovok 2020-11-23 21:32
Tack för din kommentar Eric! Ja, Bergslagen är vackert på många ställen. Inte minst Norberg med omnejd. Och vår vackra kyrka är vi stolta över. Dock har det varit skadegörelse i perioder i kyrkan, varför vi har varit tvungna att stänga kyrkan när vi inte kan ha uppsikt över den. Tack också för dina synpunkter, /Tommy.