Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Solen - The Comeback!

Jag tror de allra flesta blir glada när våren kommer. Som gatufotograf är man inte annorlunda. Det är något av en befrielse!

En del fotografer är jätteduktiga på att gatufota på vintern. Rent av föredrar den. Jag hör inte dit men brukar ändå plåta en hel del på vintern. Den här vintern har varit annorlunda. Livet har kommit i vägen och jag har inte alls varit ute så ofta som jag brukar. 

Nu andas jag dock vårluft och jag är inte ensam. Jag har sällan sett så många kameraflanörer ute. Pågår det månne en gatufotoboom i Stockholm och vad beror det i så fall på? Kanske Snickeriet Street har en positiv påverkan?

Hur som helst så är solen tillbaka! Ljuset. Efterlängtat! Just nu har vi det hårda vårljuset att handskas med men snart blir det varmare, mjukare. 

Jag har som mål i år att lägga fler fotodagar i Stockholm än jag gjorde 2023. Vi får se hur det går. I skrivande stund ligger jag klart efter men är optimistisk till att lyckas! 

Det här är ett par bilder från påskafton.

/Anders J

Inlagt 2024-04-01 10:25 | Läst 214 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag håller med. Personligen tycker jag bättre om att fotografera i fint väder, dvs solsken. Dagarna får också vara långa så att man hinner fota så mycket man vill.

Men jag fotar hellre än inte alls när vädret är mindre bra och årstiden mörkare. Sen vet vi ju att regn kan bidra till speciella foton.

Är övertygad om att du kommer att lyckas med ditt mål att fota mer i Stockholm detta år!

Fin soldyrkan i andra bilden och jag ser trianglar i den första!

Mvh
Fredrik
Svar från tezmon 2024-04-02 06:02
Fast man borde fota mer i regn, snö, dimma etc. Där finns många bra bilder som väntar på att bli tagna!
Vet inte hur det varit tidigare år, men det känns verkligen som en boom i Stockholm just nu. Inte ovanligt att man ser flera andra gatufotografer när man är inne en tur till City.

Ser fram emot att se fler stockholmsbilder från dig!
/Mikael
Svar från tezmon 2024-04-02 06:04
Det känns definitivt som om det är fler ute och fotar numera. Men iofs, det är vår. Det finns alltid ett uppdämt behov då.
Fina bilder, Anders! Jag tycker att du klarar det hårda vårljuset bra :)
Svar från tezmon 2024-04-03 13:10
Tack Johan! Just för tillfället känns dock tankar på vårens ankomst något förhastade. Funderar på att skriva ett nytt blogginlägg. Snö och jävelskap - the Comeback.