Annons
Användarnamn: Frekeman
Bor: Ashford, Middlesex, Storbritannien
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2005-07-17
Senast inloggad: 2024-04-27 14:03


Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Svart-vitt, Arkitektur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
...var när jag gav mig ut i Glasgow en solig dag nån gång vintern 1999 med min nya Fuji DX10 (800K pixlar). Då var digitalfotografin för min del i sin linda och det var väldigt inspirerande att direkt kunna avnjuta bilderna på ens dator.

Mitt sämsta fotominne:
... var när jag upptäckte att min fars Yashica som jag lånade med mig till London för ca 25 år sedan inte höll ljustätt och därmed resulterade i en veckas enormt överexponerade bilder.

Min största inspiration:
Fotoböcker med diverse duktiga fotografer som Cartier-Bressón, Vivian Meier, Garry Winogrand och Sergio Larraine. Listan kan förstås göras längre. Blir också inspirerad av sajter som fotosidan.se och Eric Kims blog.

I kameraväskan har jag alltid:
Ett par fasta obejktiv. För det mesta en vidvinkel och en normal. Ett eller två kamerahus.

Drömbilden är:
En riktigt bra gatufotobild där allting stämmer. Där nåt intressant händer, allt är på rätt plats, där man är tillräckligt nära och skärpa samt skärpdjup sitter där de ska. Bilden får gärna vara fattig på störande och plottriga element.

 
New York 2014
Vanligt
20 bilder
London
Vanligt
30 bilder
Nya bilder
Vanligt
3161 bilder
Paris november 2012
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS