Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Hjälp! Vad gör jag för fel?

Kan inte lägga ut större bilder än 450x300 på bloggen. Har skrivit in pixeldimensionerna 1555x1037, behållit upplösningen på 240 vid ändring av bildstorlek och valt stor fil efter att jag gjort om filen till jpeg. Har prövat en hel del andra varianter också. Vid alla försök när skall ladda upp bilden till bloggen kan jag inte kryssa i för största bild. Hittar ingenstans där jag kan läsa mig till lösning på problemet. Säkert något fundamentalt jag missar, men nu är jag trött på detta mixtrande! Så om någon vänlig person läser detta och vet vad jag gör för fel blir jag mer än glad för svar!

Postat 2013-10-10 20:12 | Läst 1380 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Höst i Värmland

Under helgen var sonen på besök och i ett försök att få mig att återfå lusten för fotografering föreslog han en rundtur i hemlänet Värmland.

Tidig lördag morgon var vi redo! Ute låg dimman tjock, men vi bestämde oss för en tur i alla fall.

Vid några tillfällen hade vi  lite utsikt över nejderna. Här i Sunnemo!

Fast för det mesta såg det ut så här!

Vid lunchtid var vi framme i Värmlands nordligaste metropol, Torsby, där vi hade bestämt oss för att äta lunch. Ljuset påminde mer om skymning än mitt på dagen.

Det blev åtskilliga mil genom Värmland där skogen och vidderna svepte förbi bilfönstret. Blev kanske inte riktigt vad vi tänkt, men ett utmärkt tillfälle att umgås där vi satt tillsammans i bilkupén mest hela dagen. En riktigt fin rundtur genom landskapet fann vi och den är värd att upprepa någon gång när vädergudarna är mer generösa.

Lite snopet när jag dagen därpå skjutsade sonen till närmsta större stad för vidare färd mot huvudstaden! Nu hade dimmorna lättat och solens strålar sken på höstprakten så jag nästan blev bländad. Dessa höstaspar!

Postat 2013-10-08 18:47 | Läst 1427 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Björken

Är det något motiv som är välrepresenterat i mitt bildarkiv så är det björken ovan! Fotograferad från de flesta håll, alla årstider och i alla väder. Denna bilden tagen i morse innan solens uppgång.

Den sticker ut där den balanserar bland stenskravlet och ser ut att kunna välta vilken minut som helst. Här har solen gått upp och förändrat kamerans inställningar.

Blev inte riktigt den fotomorgon jag hoppats på! Solen var snabbt uppe och förändrade ljuset till hårdhet och kyla, men det var en god morgon ändå. Jag fick höra fåglarna vakna till en ny dag och se de sjöfåglar som fortfarande dröjer sig kvar lämna natthärberget för en fisketur.

Postat 2013-10-02 14:14 | Läst 1505 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Det blir inte alltid som tänkt

Efter en arbetsvecka som inte gav tid för fotografering såg jag verkligen fram mot helgen då det utlovats fint väder! Blev inte värst mycket av med det! Molnen låg tunga och titt som tätt gav de ifrån sig en skur. Det kliade dock något ofantligt i avtryckarfingret så Björktrastarna i träden utanför fönstret fick duga.

Ett antal trastbilder blev det och jag fick testa mitt nya objektiv 100-400 vilket fick godkänt.

Några dagar under arbetsveckan börjar jag sent och när SMHI utlovade fint fotoväder för morgonen bar det ut i arla morgonstund. De höll vad de lovade, dimman låg lagom tjock och tittade jag upp på himlavalvet såg jag att solen skulle få en chans att bryta igenom, inte allt för sent. Så vid första scenariot som jag tjusades av åkte kameran fram, bara för att upptäcka att mitt landskapsobjektiv låg kvar hemma. Istället hade jag plockat med mig macrot! Några bilder blev det, men jag såg hela tiden de vyer jag inte fick med.

När jag kom tillbaka in till staden låg dimman riktigt tjock. Staden ligger som i en håla med berg runt om så det brukar ta tid innan den lättar. Stannade för några bilder innan det var dags att göra mig i ordning för annat här i livet. Tror aldrig jag tagit en bild av en båt förut, men se det skedde idag!

Imorgon åter en dag och det utlovas fint väder! Jag börjar sent och har planerat att bege mig till ett område där Bell och jag vandrat mycket. Måste börja återerövra mina gamla trakter även om det sliter i hjärtrötterna!

Postat 2013-10-01 18:39 | Läst 1450 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera