Betraktelser från livets stig

Ingenting är längre som förut.....

En sanning med en viss modifikation! I naturen fortskrider livet som ingen Corona finnes, men i människans värld har mycket förändras. Valborg och Förstamajfirande blev det inte mycket med och själv sitter jag i självvald karantän sedan sex veckor tillbaka. Tur det är vår vilket inbjuder till uteliv. Skogspromenader, trädgårdsarbete och ved fyller mina dagar. När jag arbetar i trädgården har jag kameran liggandes vid vilostolen och något nytt dyker upp dagligen. I förrgår säg jag en siluett i stora Lönnen, det var skarpt motljus men anade att det var en falk. Var vår återvänder Tornfalken och häckar i närområdet, men har aldrig tidigare sett den sitta i trädgården. För att få till något annat än en siluett fick jag överexponera bilden ordentligt. Den såg trött och lite rufsig ut. Den satt kvar en god stund, sov lite och såg sig omkring innan den flög vidare.

Det är full fart i björkhagen på tomten, blåmesarna kalasar i björkkronorna.

Den svartvita flugsnapparen återkom igår och jag njuter av dess vackra sång.

Rödhaken har varit här några veckor, men det är en favorit som jag aldrig tröttnar på.

I björkhagen har mattor av vitsippor brett ut sig.

Tuppen gör sitt jobb och förhoppningsvis blir det smått i hönsflocken framöver.

Lite av vad som sker i mina lilla värld nu för tiden!

Sköt om er!

Inlagt 2020-05-01 20:54 | Läst 666 ggr. | Permalink
Toppen bilder! Extra kul med besök av tornfalken. Ja visst är det annorlunda. Det är tur att naturen är sig lik i alla fall.

MvH
Johnny
Svar från yka 2020-05-02 08:25
Ja det är tur att man har ett naturintresse, det förgyller dagarna. Att det är vår och allt känns nytt bidrar också till att livet blir lättare och roligare att leva. Tack för din kommentar och ha en fin helg!
Nä, det kommer att bli ett konstigt år. Är själv i frivillig karantän sedan någon månad, det jag unnar mig är att ta bilen till olika fotoplatser, det är ju iaf tur man kan komma ut. Fina bilder, gillar tornfalken och rödhaken i björkdungen bäst
Svar från yka 2020-05-02 08:27
Konstigt är bara förnamnet och förändringen från normalt till isolering kom så fort. Skönt att kunna vara ute och fotointresset får sig också en skjuts. Tack för din kommentar och ha en fin och givande helg!
Det är full fart även här hos mig på fåglarna. Rödhaken kom tidigare och jag tycker det är ingen som annonserar sin ankomst som den. Flugsnappare har jag inte sett till än. Blåmesen vill jag gärna se så här hängande i de tunna björkgrenarna eller på något vasstrå. ( Den bilden är det Gunnar Bruserwitz som är skyldig till ).
Sten
Svar från yka 2020-05-02 08:31
När du skriver så kommer jag ihåg den bilden av Brusewitz. Blåmesarna satt oftast högt upp i de gamla björkarna så lite problem att få till vettiga bilder, men det var roligt att fota när de for fram mellan björkarna. Vet inte vad det är som slår an en sådan sträng hos mig när det gäller Rödhaken? Kanske att det är en av de tidigaste att signalera vår och så är det förstås en sötis. Tack för kommentaren och ha en riktigt fin helg!
ja precis som Johnny skrev här, konstig tid men tur att naturen är som "vanligt" :)

tornfalken gillas extra mycket och visst ser den trött ut allt :)
Svar från yka 2020-05-02 08:33
Tur för oss som gillar natur och naturliv att den är som vanligt. Att det är vår känns också mer än bra, då den ger så mycket liv och upplevelser. Tack för din kommentar och ha en fin och givande helg!
Vad fint! Första bilden är ju riktigt bra! Fin tid nu, fåglarna bara dyker upp vartefter.. bra att ha kameran tillgänglig den här årstiden! Håller med, Rödhakar tröttnar man aldrig på..
Hälsn!
Svar från yka 2020-05-02 14:43
Det var svårt att få till en vettig bild av Tornfalken då motljuset var kraftigt. Vågade inte börja röra på mig då jag var rädd att den skulle flyga iväg. Skruvade upp isot till hög nivå, vilket inte brukar ge så bra bilder med min 7D, men den blev i alla fall ok. Det syns att det är en Tornfalk. Ja vårtecknen kommer ett efter annat och som du skrev i något av dina inlägg, svårt att hinna med. Tack för din kommentar och ha en fortsatt god dag!
Tur du har nära till naturen! Jag tänker på dem som kanske sitter inlåsta i en lägenhet i stan i karantän. Läckra bilder på fåglar och blommor! Blåmesen är nog sötast för mig.
Hälsningar, Bjarne