Annons
Artiklar > Nya objektiv från Samyang

Nya objektiv från Samyang

Samyang fortsätter att satsa på objektiv till kameror från en lång rad tillverkare. Nu kommer en ljusstark vidvinkel och ett kompakt spegeltele.

Samyang 16 mm f/2 ED AS UMC CS är en kraftig vidvinkel med hög ljusstyrka. Objektivet är anpassat för APS-C-sensorer, men kommer även i fattning för mindre sensorer. Med APS-C-sensorer motsvarar bildvinkeln 24 mm med en småbildskamera (full frame).

Den optiska konstruktionen består av 13 linselement i 11 grupper. Ett av linselementet är av ED-typ och ett är asfäriskt slipat. Ytterligare ett är vad Samyang kallar hybrid-asfäriskt. Objektivet har 8 lameller i bländaren.

Som vanligt med Samyang så är fokuseringen manuell. Objektivet kommer i fattningar för Canon EF och M, Nikon F, Sony A och E, Pentax K, Fujifilm X, Samsung NX, Micro-fourthirds och Fourthirds.

Närgränsen är 0,2 meter och filterdiametern är 77 mm. Vikten är 583 gram och dimensionerna är 89 x 83 mm.

Priset är cirka 4.400 kronor. Leverans i slutet av juli.

Samyang Reflex 300 mm f/6,3 ED UMC CS är ett väldigt kompakt teleobjektiv som har en spegeltele-konstruktion för att hålla nere längden. Nackdelen med konstruktionen är att bara går att använda en bländaröppning, i det här fallet f/6,3.

Objektivet består av 9 linselement i 6 grupper, varav ett element är gjort av ED-glas. Fokuseringen är manuell. 

Vikten är endast 315 gram. Objektivet kommer med fattning för Sony E, Fujiifilm X, MFT och Canon M.

Cirkapris 2.900 kronor. Leverans i slutet av juli.



Publicerad 2013-06-16.

1 Kommentarer

Anders F. Eriksson 2013-06-17 10:52  
16 mm är intressant för mig som kör NEX - möjligen lite stor och tung. 300:an tror jag blir väldans svåranvänd i praktiken på en kamera utan sensorstabilisering - kombinationen blir så pass lätt att det nog är svårt att hålla tillräckligt stadigt.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS