Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Jeppe Wikström pratar foto och skärgården

Jeppe Wikström pratar foto och skärgården

Jeppe Wikström. Foto: Magnus Fröderberg

 

Förläggaren och fotografen Jeppe Wikström sommarpratade i Sommar i P1 i lördags. Programmet ligger uppe som pod om du missade det.

I programmet pratar han bland annat om skotten som startade hans karriär - när Lars-Inge Svartenbrandt och Benny Lilja sköt med AK 4:or mot en polisbuss och träffade tre poliser.

Jeppe Wikström höll just då på att lära sin lillebror att fotografera. När han hörde skotten skrek han åt brodern att springa åt andra hållet, medan han själv sprang mot ljudet. Hans bilder på de blodiga poliserna publicerades i tidningar i hela världen.

Han pratar också om skärgården, Stockholm och om varför foto erövrar världen.

Jeppe Wikström är en av grundarna till Max Ström förlag, och driver projektet A day in the world.

Programmet sändes 12 juli och finns att lyssna på här.

En annan fotograf sommarpratar också i år. Osar Kihlborgs program sänds 25 juli.



Publicerad 2014-07-15.

1 Kommentarer

mats lindfors 2014-07-15 11:08  
Härligt, ett bra program där den fotografiska bilden fick ta stor plats! Ett program som gav mig mycket inspiration. Jag hoppas och tror att alla som gillar skärgårds och naturfoto blir lite smittade av Jeppes framåtanda. Att han sedan har många kloka synpunkter är i övrigt är ett plus.

Tror att det var -85, när han som ung och stod på Båtmässan, frågade jag om han hade en bildbyrå. Men svaret blev då nej. Jag var välkommen att höra av mig om han startade en. Det gjorde han sedan på hösten. Men jag hörde aldrig av mig. Jag kom att köra mitt eget race så småningom.

Lyssna och bli inspirerad.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS