Annons
Artiklar > Fotobokens egna dagar under Landskrona fotofestival

Fotobokens egna dagar under Landskrona fotofestival

Foto: Lieko Shiga

 

Fotoboksdagarna under Landskrona fotofestival bjuder på bland annat seminarier med fotografer som japanska  Leiko Shiga.

Det blir också bokutställning, fotoboksmarknad och den som vill kan få sin "dummy" bedömd inför öppen salong. Totalt är det tre föreläsare under Fotoboksdagarna 2015 som på ett eller annat sätt kommer hantera ämnet fotografi och fotoböcker.

Lieko Shiga är en japansk fotograf som är 35 år gammal. Hon anses vara en av de mest intressanta unga fotograferna i sitt hemland.

Mishka Henner, född 1976, jobbar mycket med insamlade fotografier, gärna från internet. Tillsammans med sina kollegor i Artistic book cooperative ifrågasätter han vad ett fotografi och en fotobok egentligen är.

Erik Kessels, 49 år gammal, är en art director och curator från Holland som har ett stort intresse för fotografi. Han har bland annat gjort en bokserie om bruksfoton − alltså sådana bilder vi sparar i familjealbum eller använder i annonser.

Fotoboksdagarna 2015 pågår från fredag 21 augusti till söndag 23 augusti, vilket är Landskrona fotofestivals första helg. Festivalen börjar 20 augusti och håller på i tio dagar.



Publicerad 2015-07-21.

1 Kommentarer

tommy arvidson 2015-07-22 18:11  
Tråkig nyhet; Erik Kessels kan ej komma p.g.a. familjeskäl.
Vi i fotoboksdagskommittén jobbar hårt på att finna en ny föredragshållare med internationell lyskraft. Håll koll på Landskrona fotofestivals facebooksida!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS