Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Videons revansch på stillbilden

Videons revansch på stillbilden

På 70-och 80-talen var videokameran omåttligt populär i hemmen. Men sedan den digitala systemkameran presenterades till ett relativt lågt pris har det varit stillbilden som dominerat marknaden. Nu jobbar Adobe labs på ett nya redigeringsverktyg som ska göra det enklare att redigera video.

Nyheten kommer från Cameratown som skriver att Adobe labs tillsammans med University of Washington håller på att ta fram teknik som tillåter oss att manipulera video lika lätt som det är att manipulera ett foto idag. I exempelvideon nedan kan vi till exempel se hur man lägger till text på en bil som rör sig, eller hur man kan få en sur person att le i en sekvens med rörlig bild. Detta är kanske ett steg för videon att komma tillbaka på marknaden, tror Ron Risman.


Interactive Video Object Manipulation from Dan Goldman on Vimeo.

Läs hela artikeln på Cameratown.

Publicerad 2008-12-04.

6 Kommentarer

timofej 2008-12-04 11:55  
Det ser ju hur koolt som helst! Vet inte om det bidrar till videos popularitet men Adobe kommer säkert att introducera funktionerna i deras kommande programvaror inom kort. Se bara hur fort det gick med Content Aware Scaling! Får för mig att första demovideo med CAS släpptes ut för ca ett år sedan. Samma dag(?) var företaget uppköpt av Adobe och ett år senare ser vi redan funktionen i PS CS4.
Jonas-Teodor 2008-12-04 13:33  
Grymt fränt. Håller inte på med video själv men man blir ju inte mindre sugen att prova på det också när man ser sånt här.
Nidlo 2008-12-04 14:14  
Riktigt häftigt. Gör ju smärre editering av video roligare och enklare. Vet inte om det är nått för proffsen, än, dock.
Innerst 2008-12-04 15:41  
Ser ju skitballt ut, anledningen till att mina rorliga bilder har lyst med sin franvaro ar att det tar sadan tid och ork att redigera skiten.

Nu maste jag bara kopa en dator som pallar kora programmet ocksa.
IronDavid 2008-12-05 08:21  
Absolut något som kan/kommer slå hårt..
Speciellt nu när det snart är "inne" med
video igen tack vare Canon & Nikons D-SLR
med videofunktion...

Kan säkert bli kul och enkelt för dom som
håller på med rörlig bild...

MVH /David.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS