Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nytt svenskt fotomagasin på nätet

Nytt svenskt fotomagasin på nätet


Det första numret av Re:solution magazine lovar mycket. Bakom tidningen står ett kollektiv av sju unga fotografer med bas i Stockholm.

Tidningens idé är att ge utrymme för variation och bredd snarare än att bara visa en viss stil. Temat för första numret är "Skinny Love", och förutom de sju fotograferna visas även verk av illustratören Åsa Clementsson och fotografen Per Zennström. Alla har gjort sin egen tolkning av temat.

Publicerad 2009-05-12.

16 Kommentarer

Pall 2009-05-12 13:24  
Ointressant då de flesta bilderna inte alls är i min smak. Samma klass som vinnarbilderna brukar vara i Kamera och Bild... Men man kan ju hoppas på andra stilar framöver.
antipop 2009-05-12 18:12  
Jag tycker det såg ut som mycket i dagens modetidningar... Dvs samma skitstil på allting ;)
joakim_hansson 2009-05-12 19:39  
Kul idé, hoppas på att den utvecklas.
lindwalldesign 2009-05-12 20:16  
Tycker precis tvärt om. Riktigt bra bilder som håller mycket högre nivå än Foto/ kamera&bild men förpackade i en trött magazinemetafor som känns mycket begränsad, det finns bättre lösningar för att visa bilder på nätet i dag. Synd för jag gillar intiativet.
bengt-re 2009-05-12 22:45  
Egen tolkning... Mainstream var ordet sa Buff... Den teknsika lösningen känns förlegad och hela idén är extremt tråkig. Nä, roligare att titta runt på flickr eller här.

Årets lågvattenmärke så här långt.
mighty mattis 2009-05-13 11:21  
Bra intiativ, bara synd att inte materialet stack ut lite mer. Trots det ser jag fram emot nästa nummer.
Bussmicke 2009-05-14 16:10  
Ganska intetsägande bilder.
Vad vill man uppnå?
minimalt med text och bara engelska?
Prebbe 2009-05-14 21:03  
Wow, bilder på internet! Som ser ut som en tidning!
macsailor 2009-05-15 12:48  
Nja, det blir nog tummen ner för min del. Faller mig inte alls i smaken. Tråkiga och ytliga bilder. Jag står över när det gäller Re:solution magazine.
Lindborg 2009-05-18 22:25  
Håller med de flesta kommentarerna här. Fattar inte vad som är bra med en suddig bild. Inte heller med en utfrätt. Idag verkar misslyckade bilder vara det som gäller. Foto är ett hantverk. Men gårdagens hantverkare skulle bli ledsna om de såg hur det ser ut idag. Ju konstigare, destor bättre verkar det som idag...
Bitstream 2009-05-21 00:05  
Att sajten har format av en analog papperstidning är roligt de första 5, men sedan så är det bara jobbigt!
tannus 2009-05-21 21:34  
Initiativet är bra tycker jag, men lite på fel sätt. Man utgår från att - ju konstigare desto bättre. Det finns bättre sätt att visa sina bilder och det finns bättre bilder att visa. Även om det fann en handfull bra bilder.
Vem är målgruppen?
Jeremiah_N 2009-05-21 22:43  
Gud sicka gnällkärringar ni är.

Gör ngt själva då för fan.

Allsing, Thornberg, Marchi osv,
ÄT MERA YOGHURT, det är bra mot sur mage!

Fan, det är sådana som ni som gör att jag hoppas på Svininfluensan.
Mimsmums 2009-05-25 10:38  
Har läst de flesta kommentarerna här och jag har även gått samma fotoskola som en av tidningens fotografer. Jag är av den uppfattnignen att det inte finns ngt som är "rätt eller fel" när det kommer till konst. Däremot kan jag reagera på att det finns så många gnällkärringar här som kommenterat, som inte kan se andras engagemang och framtidstro samt andras entreprenörskap!

Heja fri tolkning inom fotografi! Om tidningens grundtanke var mode eller fri tolkning av "Skinny Love" är det inte bara att gratulera att de lyckats då istället för att spy sin galla över (citerar) "..samma skitstil på allting.."

Det är sin sak att hålla saker och ting på en amatörnivå men jag hyllar dessa unga fotografer, för deras engagemang och att de VÅGAR överhuvudtaget! Det behövs fler som ni i en värld där avundsjuka och svensk bitterhet härjar fritt.. HUGA!

Jag, personligen, ser gärna mer av tidningen och för egen del tror jag inte ett dugg på när jag hör männskor uttala meningar så som (citerar åter igen) "Men gårdagens hantverkare skulle bli ledsna om de såg hur det ser ut idag.." - i mina öron låter det bara som ren dynga! ;) Gårdagens fotografi är förflutet, och om detta har inneburit att JAG kommer få slippa se s/v bilder med en färgad detaljklick eller där dyraste teleobjektivet tar de mest ointressanta bilderna, då hurrar jag framtidens hantverkare! Hurra hurra.. det behövs mer nytänkande i bilder/konst!

Som sagt, alla har rätt till en egen mening.. och här har ni min ;)


HEJA FRAMTIDENS HANTVERK!
//Mimmi
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS