Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Kärlek till Blekinge i bilder

Kärlek till Blekinge i bilder

I arbetet med fotoboken "Blekinge - Sveriges Trädgård " har naturfotografen Seth Nilsson på ett närmast systematiskt sätt fotat varje väg, Ö och kuststräcka i landskapet.

Förutom naturbilder är boken fylld av bilder på fyrar, kyrkor och städer. Allting vävs samman med dikter och citat av Blekingepoeten Harry Martinsson. Boken har fått mycket positiv kritik från lokalpressen. Blekinge Läns Tidning skriver till exempel att det är en "svidande vacker fotobok över Blekinge".

Längst bak i boken finns en karta som visar vilka vägar Seth har färdats på för att ta bilderna som är med i boken, något som säkert kan vara uppskattat av andra som vill utforska detta vackra landskap.

Seth Nilsson är uppvuxen vid Torhamn vid Blekinges sydostkust. Under närmare 20 år har han hållit på med naturfoto på hobbynivå.

Publicerad 2009-08-07.

4 Kommentarer

Sail 2009-08-07 17:38  
Fick boken i present av min mor förra året och kan verkligen rekommendera den om ni gillar Blekinge och i dess kustlandskap.

Mycket härliga bilder.
Birdman 2009-08-07 17:59  
Den måste jag kolla in. Bara omslaget med Utklippans fyr är ju hur läckert som helst.
Joakim K E Johansson 2009-08-07 19:35  
Boken säljs bland annat på Marinmuseum. En jättefin bok med kalasfina bilder. Rekommenderas.
Gunnar-E 2009-08-07 19:55  
Kan också rekommendera boken. Många fina bilder från Blekinge. Fint presenterat med dikter av Harry Martinsson. Boken kan beställas av Seth via hans hemsida http://www.sethnilsson.se

/Gunnar
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS