Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotade brand - misstänks ha tänt på

Fotade brand - misstänks ha tänt på

En amatörfotograf som brukar fotografera åt bildbyrån Utryckning.se har nu häktats misstänkt för mordbrand, skriver Aftonbladet.se .

 Händelserna började den 31 augusti då någon försökte tända på en lada intill en kyrka utanför Örebro. Den gången slocknade elden av sig själv. Fem dagar senare tändes ladan på ytterligare en gång. Denna gång brann byggnaden ner till grunden. Branden var dessutom nära att spridas till ett närliggande bostadshus. Efter branden dröjde det inte länge förrän 24-åringen hade lagt upp bilder på Utryckning.se. Det visade sig även att 24-åringen arbetade i den närliggande kyrkan.

I vittnesförhöret som följde lämnade 24-åringen felaktiga uppgifter om var han befann sig vid tidpunkten för branden. Polisen konfronterade honom med detta, vilket ledde till ett erkännande. Nu har 24-åringens bilder från ett tiotal bränder överlämnats till polisen för undersökningar av ett evenutellt samband. Bildbyrån har tagit bort fotografens bilder från sin sajt.

Tack till Johan Ericsson för tipset. Fler bilder från händelsen hittar du på Björn Björnssons blogg .



Publicerad 2009-08-21.

3 Kommentarer

tormig 2009-08-24 22:04  
Han skulle skrivit in sig på konstfack först och sedan hittat på några snärtiga floskler om sitt konstnärliga projekt. Typ, jag vill presentera ett "annorlunda och individuellt perspektiv på tingens ordning". Samt givitvis spelat in hela tilltaget på video, inklusive rättegången. Videoinstallationer smäller som bekant högre än någonting annat nuförtiden. Och ingen har ju kommit till skada såvitt jag förstår, det är bara saker som blivit förstörda, något som försäkringar täcker.
billybuster 2009-08-25 09:17  
Photography is not a crime!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS