Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Om två flickors resa till vuxenvärlden

Om två flickors resa till vuxenvärlden

Ur den aktuella utställningen. Foto samtliga bilder: Alessandra Sanguinetti.
Fotografen Alessandra Sanguinetti har skildrat kusinerna Guilles och Belindas under deras uppväxt, en berättelse om gränslandet mellan barndom och vuxenvärld, verklighet och fantasi.

Sedan 1999 har Alessandra Sanguinetti följt de två kusinerna Guillermina och Belinda under uppväxten på familjens farm på den vidsträckta Pampasslätten i Argentina.

Den första bildserien "The Adventures of Guille and Belinda and the Enigmatic Meaning of their Dreams" inleds när de är nio respektive tio år gamla. En bildvärld som berättar om flickornas förväntningar, rädslor och föreställningar om vad det innebär att bli vuxen.

I den andra bildserien "The life that came" har Guille och Belinda trätt in i den vuxenvärld de tidigare fantiserat om. De tidiga årens personliga drömmar och fantasier har fått lämna plats för såväl avbildandet av bräckligheten i förändrade relationer som konfronterandet med ett tidigt moderskap.

Genom åren har Guille, Belinda och Alessandra Sanguinetti utvecklat en nära relation till varandra och i fotografier som laddats med referenser både till konst och litteratur utforskar de tillsammans gränslandet mellan fantasi och verklighet.

Fotografen Alessandra Sanguinetti är född 1968 och bor och arbetar i New York och Buenos Aires. Nu visas hon för första gången i Europa i en större presentation.

Kulturhuset visar utställningen "Alessandra Sanguinetti" 17 oktober 2009 - 10 januari 2010.

Läs mer på Kulturhusets hemsida.

Publicerad 2009-10-19.



4 Kommentarer

AndyK 2009-10-19 15:32  
Kulturhuset i Sveg, eller????
Sverige sträcker sig utanför Mälardalen...
tormig 2009-10-20 10:48  
Det förstår väl alla att det är Kulturhuset i Stockholm som avses? Annars hade det stått Kulturhuset i Sveg ... eller Fokets Hus snarare.
seochtamed 2009-10-21 13:29  
Tänk på att Sverige är runt och naveln ligger utanför Östersund....

en utsiktspunkt vid sydkusten....
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS