Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Hjälp insamlingen Fotografer mot cancer

Hjälp insamlingen Fotografer mot cancer

Fotografen Janne Arleklint har startat en insamling mot cancer under namnet "Fotografer mot cancer". Fotosidan vill uppmärksamma och hjälpa insamlingen.

Janne Arleklint har valt att kalla insamlingen för "Fotografer mot cancer" för att han själv tycker sig ha lättast att nå fotografer ute på Internet. Han vill att fotografer ska dra sitt strå till stacken för att på sikt besegra denna otäcka och lömska folksjukdom.

- Cancer är en sjukdom som drabbar alltför många direkt eller indirekt, och att det behövs pengar till forskning kring cancer, säger han till Fotosidan. Mitt sätt att få ihop dessa pengar är att försöka få ut information om denna insamling till fototidningar, fotoorganisationer och olika fotoforum på nätet.

Det är lätt att skänka 50 kronor via ett sms från en mobiltelefon och tillsammans kan vi göra stor skillnad.
Skänk en slant genom Cancerfondens hemsida: Fotografer mot cancer.

Fotosidan stödjer självklart detta initiativ och kommer lägga ut en banner gratis under perioder för att dra till fler besökare till insamlingen.

Publicerad 2009-11-04.

Foto: Janne Arleklint.

21 Kommentarer

mayro 2009-11-04 13:13  
Min fru går just nu med en vakumpump idag två år efter sin stora Canceroperation år 2007. Detta efter nätet som håller ihop magen då alla främre magmuskler numera är bortopererade blev infektion i..varvid en ny operation skedde i sommras.. Och såret läker inte ihop riktigt som det skall tyvärr.. Så det är öppet en bit vilket denna vakumpump skall hjälpa läkningen så den går snabbare..Jättejobbigt för henne att gå med slangar maskin osv hela tiden ..

Men.

år 2007 en vecka efter operationen då cansern togs bort ifrån tjocktarmen så ringde telefonen från intensiven . Och dom bad familjen komma och ta avsked därför det var högst osäker situation om hon skulle överleva efter den stora blödning hon drabbats av ifrån alla kärl som var avskurna i all muskulatur som var borttagen... Jag samt barnen åkte direkt dit givetvis... Jag behöver nog in påtala att detta var makalöst jobbig situation...Samt belysa barnens lidande.

Med läkarnas och guds och en stark livsvilja så gick allt bra . Och Lena överlevde... Så vad gör en vakumpump och lite slangar...ingenting..

Vi har det inte fett ekonomiskt. Men 50 kr har vi råd med samt har direkt sänt in.. Och jag skall med min frus omedelbara godkännande efter läst om denna insamling skapa en mapp bland mina bilder för stödja detta insamlande så alla som inte sett sjukdommen kan se vad den gör med en mäniska.. Så kanske fler sänder in sitt bidrag.. Det är vårt bidrag förutom dom 50 kronor vi kan bidra med.

Bilderna togs då vi totalt rasade samman ekonomiskt med alla resor osv och fick försöka söka socialhjälp.. Och sociala sa att vi kunde ta bussen samt gav avslag.. Och då överklagade vi beslutet och bifogade bilder i överklagandet.. Men fick igen avslag.. Bussen dög bra ansåg dom trotts Lena absolut inte fick bli smittad av ens en förkylning...Till slut kom en vän med ekomiskt stöd och hjälpte vår familj så vi klarade av resorna för besöka Lena. Samt alla andra resor då cellgifter mm skulle sättas in.. Samt vi fick innan vår gode vän ryckte in och stöttade oss sälja allt vi ägde som inte var nödvändigt för leva och ha tak o mat.. En av medlemmarna här på forumet tex köpte min dåvarande Pentax K10D tex då vi sålde ut våra saker....

Cancer är fruktansvärt.. Den drabbar alla Fattig eller rik...

Hoppas vår familjs lilla lilla försök att stödja denna insamling via 50 kr samt några bilder för att visa sjukdommens hemska ansikte kan bidra på något sätt.....

Tobbe & Lena med familj..
Maria G 2009-11-04 14:05  
Tack för ett bra inititativ Janne Arleklint!
Vi är många som kämpar mot cancer och mera forskning är nödvändigt för att man på sikt ska kunna rädda liv och undvika det lidande sjukdomen ger både drabbade och anhöriga.

// Maria
Sail 2009-11-04 14:20  
Många bidrag av olika storlekar gör nytta så alla initiativ i den här riktingen är underbara. Forskningen är dyr och behandlingen otroligt dyr så pengar behövs verkligen.

Som många av mina blogginlägg visar den senaste tiden samt inläggen ovan är det en sjukdom som oavsett utgång påverkar livet i stor utsträckning oavsett livssituation och oavsett hur stark man tror sig vara.

Min egen dag idag är ett stort mörker av trötthet efter en jobbig gårdag orsakad ev biverkningar från cytostatikan som min Sambo fick förra veckan. En vanlig dag som alla andra under behandlingen och då är det ändå rätt bra för tillfället.

Tack Janne för initiativet och tack Fotosidan för att ni puschar med artikel och banner.
Värme och tankar till alla som gör att stapeln kryper mot 100.000 strecket på insamlingssidan.
Jur kand 2009-11-04 15:12  
Tack Janne för ett bra initiativ! Tack alla Ni därute som bidrar och tack alla Ni drabbade som delar med Er av erfarenheter och tankar!

Har bidragit med en liten slant. Håller hårt på slantarna just nu då min man fick beskedet för snart 6 veckor sedan att han har cancer, 42 år gammal. Han har fått sin första cytostatikabehandling av totalt 3. Därefter blir det en stor operation. Som nära anhörig är jag så maktlös...och trött...även om det inte är jag som medicineras och har cancer så känns det som om jag är dränerad på all kraft. Kan bara ställa mig frågan: Varför? Det värsta är att jag kommer aldrig få svar...
Mvh
Erika
mayro 2009-11-04 15:40  
Hoppas Fotosidan håller detta högst upp så inte det ramlar ner under annat vanligt nyhetsflöde och försvinner..
Backabacka 2009-11-04 15:42  
Jag drabbades själv för 15 år av canser 28 år gammal . Jag hade lyckan att få bli frisk . Så kämpa och lycka till alla ni som drabbas .
Fotosidan Redaktion 2009-11-04 15:45  
Tack för era kommentarer och alla nya bidrag som kommit in på bara några timmar!

Torbjörn, vi ska försöka uppmärksamma insamlingen löpande och även lägga upp en banner, så att den inte glöms bort!
mayro 2009-11-04 16:06  
Tack Jessika för det...För det hade varit synd om denna sak ramlade ner under "en ny kamera" och lite sådant ytligare...

Kan även lägga in att min mamma dog utav Cancer i bukspotskörteln som huvudorsak då jag var 22 år. Och det var en hemsk upplevelse att som närmast anhörig begrava sin mor vid hennes unga ålder på dryga 40 år bara...

Sjukdommen är som någon skrev här ett monster ... Obenhörlig och grym..

medans det vackraste jag sett ifrån mäniskor´s varande som mäniskor har jag nog upplevt under den tid Lena och vår familj levt(lever) inom Canserns område.. Så rasande mycket värme och ödmjukhet och värme har vi sett och delat samt delar ännu.... Och egendomligt nog så har stunder då man samtalat med drabbade eller familjer till drabbade där funnits en total värmekänsla i samtalen åt alla håll hur svårt eller enkelt sjukdommen än drabbat den/dom drabbade..

Så mitt i allt så är vår upplevelse utav livet med Cancer mäniskor emellan den att där finns mycket värme och omtanke.

Samt en fantastisk sjukvårdspersonal som varje dag kämpar och försöker stötta och uppmuntra...
Monica Nordh 2009-11-04 16:34  
Hej!
Alla slantar behövs, det är många som drabbas och det är en otroligt stressad situation hela familjen går igenom! Den är fruktansvärd och inte mänsklig den är sjuk! Det är svårt för människor som inte varit nära....

Tobbe!
Starkt och bra skrivit, det du skriver stämmer in så bra, gott att ni ha vänner=)
Det finns inga bra ord att säga till Er mer än ett enkelt
Kämpa på...

Monica

Tips!
Det ska finnas föreningar som hjälper cancersjuka med bidrag, hör med sjukhuset...Jag minns inte tror det var cancerhjälpen?
klenis 2009-11-04 18:20  
gav självklart en donation, såg min mormor tyna bort i denna hemska sjukdom för ett par år sedan, tog knappt ett halvår från diagnos tills att hon blev sängliggande och sondmatad, sedan gick det på några dagar tills lidandet var över....

saknar henne ännu, men hennes olje målningar som hänger på mina väggar visar att iallafall en del av henne finns kvar.
Mikael Sundberg 2009-11-04 19:42  
Mycket bra!!!!!!!
Richard Ström 2009-11-04 20:02  
Bra initiativ!
bushmaster 2009-11-04 21:26  
Alla som går igenom cellgiftbehamndling får i stockholmslän sk sjukresor med attribut ensamåkare, just för infektionsrisken, konstigt att din fru inte fick det.
Jag stöder redan Canserforskningen regelbundet.
Mvh
Taxi Mats
redrosie 2009-11-05 09:07  
Fantastiskt bra initiativ. Skänker givetvis och skickar länken åt så många jag kan.
Urban B 2009-11-05 16:08  
Efter att jag fått lära känna Hanne, Sabina och Ulrica, tre svårt cancersjuka kvinnor i 30-årsåldern, så är det en självklarhet att sätta in pengar.

De som vill kan se bilderna på Fotomässan eller i boken "Livet kan inte vänta".
CyberPet 2009-11-06 01:40  
Har Twittrat länken till insamlingen, och uppmanar andra att göra det också. Sprid ordet efter att ni sms:at in en femtilapp eller fört över lite mer pengar.

Själv har jag precis avslutat en insamling till förmån för Rosa Bandet och jag och mina tjejkompisar fick ihop över 33.000 kr under oktober månad. Detta var fjärde året i rad, så vi har totalt fått ihop över 120.000 kr under dessa fyra år.

Kampen fortsätter. Cancern ska besegras!
FilipAhlander 2009-11-06 12:28  
Härligt initiativ :))
Konke 2009-11-12 23:35  
Finns det något sätt jag kan bidra med hjälp av fotografin? Göra något fotojobb för just cancerforskning skulle jag absolut kunna tänka mig!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS