Annons
Artiklar > Dags att lämna in till fotobokspriset!

Dags att lämna in till fotobokspriset!

Har du släppt en fotobok och vill nominera dig själv till Årets Fotobokspris 2010 eller vill lägga din röst på någon annan? Missa inte inlämningen som pågår under sommaren.

Ansökningsprocessen för Svenska Fotobokspriset 2010 är i full gång. Vill du vara med i årets tävling så se till att din fotobok kommit in till SFF:s kansli innan sommaren är över.

Nytt för i år är att alla inskickade bidrag kommer att presenteras på webbsidan "Fotoboken", där svensk fotolitteratur kommer att samlas från och med hösten 2010. Webbsidan kommer att finnas på Svenska Fotografers Förbunds nya hemsida, som lanseras efter sommaren.

Förra året bland runt 80 inskickade bidrag blev bildjournalisten Kent Klich med boken "Picture Imperfect". Se boken och övriga nominerade fotoböcker här.

Alla bidrag till Svenska Fotobokspriset 2010 presenteras på bokmässan i Göteborg i september. Den fotobok som vinner presenteras med sin upphovsman under pompa och ståt vid prisutdelningen torsdagen den 23 september 2010 på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg.

Årets jury är:
Inta Ruka, dokumentärfotograf, Lettland
Ola Carlson, art director Magasinet Filter, Göteborg
Julia Peirone, fotograf/konstnär, Stockholm
Johan Melbi, bokformgivare, Stockholm


Hämta ansökningsblankett här (PDF), och skicka in ditt bidrag senast den 31 augusti.



Publicerad 2010-07-05.

1 Kommentarer

ekfeldt 2010-07-05 22:10  
Hmmm...
Hade varit kul att göra ett bokprojekt.
Om den sedan säljs, vinner eller vad som händer e ju mindre viktigt.
Coolt att göra en bok :)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS