Annons
Artiklar > Rajala i Malmö fick besök av stöldliga

Rajala i Malmö fick besök av stöldliga

Fotosidan vill varna för att köpa objektiv utan kartong och kvitto. En stöldliga har nämligen varit i farten och fått med cirka 10 stycken L-objektiv från fotobutiken Rajala Pro Shop i Malmö.

- Det kommer in 3-4 killar och uppehåller personalen samtidigt som några bryter sig in i vårat demoskåp och snor med sig cirka 10 stycken L-gluggar, bland annat TS-E 24/3,5 II, TS-E 17/4, 85/1,2 mm, säger Kimmo på Rajala Pro Shop i Malmö. Vi vill därför varna personer för att vara vaksamma vid köp av begagnad L-optik, speciellt utan kartong och kvitto.



Publicerad 2010-07-11.

8 Kommentarer

RolandM 2010-07-11 09:20  
Trist. Jag sparar inte på kartonger och kvitton någon längre tid. Kvitton brukar även ha en tendens att blekna. Är mina objektiv osäljbara?

Går det att utgå ifrån att Rajala har en ordning på sina inventarier så att de kan lämna en lista med serienumren på de objektiv som ska undvikas?
Aahlborg 2010-07-11 10:35  
Om man köper öga mot öga så kan man nog vara lugn. Då har man ju ett ansikte, namn, adress och telefonnummer att polisanmäla om det skulle visa sig vara stulet. Stöldgods säjs nog endast som postpaket.
J Smith 2010-07-11 11:50  
Är det inte lite udda och svårsålda grejer det handlar om? Kan väl inte bli lätt för bovarna att bli av med.
crimsonic 2010-07-11 15:36  
Skriv gärna serienummer här så kan vi fråga säljare om det dyker upp nåt på Fotosidan eller Blocket. Då blir det ju omöjligt att sälja dom.

Göran
Gyllenstein 2010-07-11 23:53  
Tjuvarna kommer garanterat inte sälja inom Sverige, Troligen så kommer dom sälja utanför Sverige, ex genom Ebay o inte genom svenska delen Tradera.
Vilket gör att det blir omöjligt att hitta dom stulna gluggarna, även original / Kopior till original kartongerna är varken dyra eller svåra att få tag på för dom som vet vad dom gör.. Bäst att säga, är det för billigt för att vara sant, så är det nog något lurt.
Samt det är lika osäker att köpa öga mot öga som över internet, visst du får ett ansikte. men Adress namn etc kan vara väldigt fejkade. Är dom inte redan kände hos polisen så spelar inte signalement någon större roll.
Tomas Nilsén 2010-07-13 03:00  
Tycker det är grymt bra av Fotosidan och komma ut med sånan information, förstår ifall det är ärliga personer som vill sälja liknande objektiv som kommer i kläm, men bra jobbat!
Johan Törnkvist 2010-07-20 11:37  
Spelar ingen som helst roll om man vet var de som man köper av bor, man är fortfarande skyldig att ta reda på om det man köper är stulet (jag tror kravet är att man ska få se eller få med ett kvitto) om det är stulet och man köper det blir man själv ansvarig.
Skaffa lite koll!
/Johan 15år
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS