Annons
Artiklar > Fotoböcker som nominerats till Svensk bokkonst 2010

Fotoböcker som nominerats till Svensk bokkonst 2010

Varje år blir ett antal böcker utvalda till Svensk bokkonst som goda exempel för att inspirera bokbranschen till ökad kvalitet. Bland dessa nominerade hittar vi fotoböckerna "Bläck" och "The Family".

Svensk Bokkonst har sedan starten 1933 haft som målsättning att lyfta fram goda exempel på bokkonst för att stimulera och inspirera bokbranschen till ökad kvalitet i produktionen.

I år har 25 böcker valts ut som favoriter, bland annat fotoboken Bläck - Tatueringar, hud, minnen av Björn Abelin, som Fotosidan tidigare har skrivit om här.

Fotografen Stefan Bladh har med sin fotobok "The Family" kommit med bland de utvalda titlarna. The Family är en bildberättelse där Stefan under sju år följde och fotograferade en turkisk nomadfamilj. Under projektet blev han en nära vän till familjen och levde tillsammans med dem under perioder. Genom en mobiltelefon hittade han dem på olika platser i landet; hopträngda i små rum utan el, värme och vatten, i övergivna hus eller under motorvägsbroar.

De 25 utvalda böckerna kommer att ställas ut på Kungliga biblioteket i Stockholm med vernissage och diplomutdelning torsdagen den 24 mars.

Här kan du läsa mer om böckerna och se den kompletta listan.



Publicerad 2010-12-04.

Bläck - Tatueringar, hud, minnen av Björn Abelin.

The Family av Stefan Bladh.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS