Annons
Artiklar > Sophie Calle på Hasselblad Center

Sophie Calle på Hasselblad Center

Foto: Sophie Calle. 

Fram till den 13 februari 2011 visas Sophie Calles pristagarutställning på Hasselblad Center. "True Stories" är en bildsvit med fantasier och privata minnen som fotografen påbörjade redan 1988.

Med "True Stories" gestaltas det djupt privata. Utställningen består av ett trettiotal stora och ofta svartvita fotografier med tillhörande inramade texter. Verken gestaltar Sophie Calles fantasier och privata minnen från uppväxten och kärleksrelationer som spirat och brustit.



Tidsmässigt får besökarna följa Calle från tonåren till vuxen ålder. Hennes kartläggning av tidigare relationer förkroppsligar tomrummet efter personer som försvunnit ur hennes liv. I fotoprojektet undersöker hon sina kärlekshistorier på ett närmast arkeologiskt vis och de avbildade föremålen är fynd hittade i lämningarna av avslutade förhållanden. Objekten fotograferas oftast på ett redovisande sätt mot en vit bakgrund och de vardagliga föremålen - kläder, obäddade sängar eller pappersanteckningar - framställs som kära samlarobjekt.

Utställningen pågår till och med den 13 februari

 på Hasselblad Center i Göteborg.

Fotosidans tidigare artiklar om Sophie Calle:
Fransk fotograf får Hasselbladspriset 2010

www.hasselbladfoundation.org




Publicerad 2010-12-12.



Bli först att kommentera


Merläsning

ANNONS