Annons
Artiklar > Dokumentär om projektet Piren

Dokumentär om projektet Piren

Foto: Nils Petter Löfstedt. 

Gatukonstprojektet Piren utspelade sig i Malmö mellan januari och maj 2009. Några av bilderna ställdes även nyligen ut på Fotografiska i Stockholm. Nu visas dokumentären om projektet på SVT Play.

Nils Petter Löfstedt och Erik Vestman arbetade i sex månader med att omvandla ett kryputrymme under en pir till ett hemligt vardagsrum. I den nära 30 minter långa dokumentären "Piren" får vi följa med dem i deras äventyr, från idé och genomförande till färdigt resultat. Se den på SVT Play fram till den 15 februari.

Nils Petter Löfstedt (född 1980) arbetar med fotografi, film och gatukonst. Han har bott och arbetat i Dublin och Brighton och bor nu i Malmö. Hans första fotobok heter "Club 13".

Erik Vestman (född 1977) är konstnär, snickare och lärare. Han växte upp i Falun, Nepal, Tanzania och bor numera i Malmö. Vestman arbetar med spontana installationer och offentlig konst.



Publicerad 2011-01-18.

3 Kommentarer

fotografmanuelek 2011-01-18 09:04  
Nej piren rivdes dessvärre strax efter.
ronic 2011-01-19 03:12  
Fantastisk idé! var i malmö var det? någon som vet?
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS