Annons
Artiklar > Bildbyrån Nordicphotos begärd i konkurs

Bildbyrån Nordicphotos begärd i konkurs

Bildbyrån IMS/Nordicphotos har begärts i konkurs av Skatteverket då fotograferna inte fått betalt. Nordicphotos vd är övertygad om att kunna betala skulderna inom kort och undvika konkurs.

Flera fotografer som vi varit i kontakt med uppger att de haft svårt att få betalt för de bilder som Nordicphotos sålt. En uppger att han behövt gå via Kronofogden flera gånger.

Hos Skatteverket har det svenska bolaget skulder på 520.399 kronor registrerade. 64.907 kronor är skatteskulder och resten är samlade krav från Kronofogden. Skatteverket har därför begärt företaget i konkurs. En konkursförhandling är bestämd till den 24 februari i Stockholms tingsrätt.

– Vi räknar med att hinna betala alla skulder innan dess. Redan nu är ungefär en tredjedel betalade, säger vd Arnaldur Gauti Johnson på IMS / Nordicphotos bildbyrå.

– Förutom den ekonomiska krisen och en allmän prisnedgång för bildbyråbilder så har vi som isländskt företag drabbats av den isländska krisen. Vi är på fötter igen efter att ha skurit ned kostnaderna och nu tjänar vi pengar igen. Det har inte gått att förhandla med Skattemyndigheten om en betalningsplan så därför har det gått så här långt. 

Arnaldur Gauti Johnson uppger att IMS/Nordicphotos ska kunna betala skulden med de förtjänster som de nu gör på bildförsäljningen. Han räknar också med ytterligare pengar från ägarna eller annan investerar under februari eller mars.



Publicerad 2011-01-25.

1 Kommentarer

Hansanders 2011-01-25 15:25  
Tveksamheter:
1. Skatteverket begär nog inte något företag i konkurs på uppdrag av andra fodringsägare.
2. Om herr Arnaldur börjar att betala vissa oprioriterade fordringsägare efter att konkursansökan är inlämnad, då har han nog "skete i blå skåpe"
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS