Annons
Artiklar > SvD:s fotografer börjar blogga

SvD:s fotografer börjar blogga

Svenska Dagbladets fotografer har startat en gemensam blogg. Just nu fotobloggar Yvonne Åsell från Afghanistan.

Här hittar du bloggen.



Publicerad 2011-08-25.

3 Kommentarer

hurf 2011-08-25 09:15  
Intressant att hon använder hipstamatic för att få en knorr på sina bilder. Jag hade nog hellre sett normala bilder (så lite redigerade som möjligt, men framförallt inte förvrängda så) på en nyhetssida, tror nämligen att de kan stå för sig själva och ger betraktaren en bättre och mer nyanserad bild.

PS Har SvD-fotograferna börjat använda mobiler istället för systemkameror? Jag har fått för mig att dessa applikationer som hipstamatic endast är för telefoner, men jag har inte följt trenden så noga.
Svar från froderberg 2011-08-25 09:21
naturligtvis jobbar de med systemkamerorna, men det kan vara smidigt att blogga direkt i mobilen. Kan också vara så att de inte vill lägga ut de "riktiga" bilderna på bloggen innan de publicerats i tidningen.
hurf 2011-08-25 09:38
Jo det är säkert smidigt att blogga från telefonen, men det betyder ju inte att man behöver förvränga bilderna. Jag vet att du/fotosidan inte är ansvariga på något vis, så jag borde nog kontakta dem istället och framföra min åsikt.

Lite intressant är att det i skrivande stund är 5 kommentarer på hennes fotoblog. Alla fem är om hipstamatic och alla är negativa. Det tycker jag visar att dessa effekter står i vägen för bilderna.

Måste kännas lite märkligt när man är på plats och gör ett sådant viktigt arbete.

Nej, nu ska jag ta hand om nya studenter istället för att irritera mig på sådana här bagateller...
luminousoctaves 2011-08-25 19:01
Jag tycker tvärtom att hipstamaticfiltret tillför en sorts närhet. Det är ganska vedertaget att köra iPhone+hipstamatic i sociala medier som facebook i dag, och bilderna på bloggen ger känslan av att Yvonne har plockat upp sin mobil, tryckt av och sen uppdaterat sin blogg. Inte dumt alls. Också kul att se hur hon tänker jämfört med de bilder som publiceras i tidningen.

Sen kan jag tycka att det alltid är lite cyniskt att nyhetsfotografer på 2000-talet lägger så mycket energi på att göra sina bilder stilistiska. Det gäller lika mycket de bilder som publiceras i vanlig media. Vidvinkel, vinjettering, kort skärpedjup. Alltid samma sak.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS