Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Nikon J2 med kompaktare objektiv

Nikon J2 med kompaktare objektiv

Nikon 1 J1 uppdateras till J2. Det innebär ny färg, fler kreativa färger, enklare manuell kontroll och ett nytt kompaktare objektiv. Ett UV-hus är en annan nyhet.

Vid lanseringen av 1-systemet förra året kom den kompakta paketzoomen 10-30mm f/3,5-5,6. Nu kommer en ännu kompaktare paketzoom: 11-27,5mm f/3,5-5,6. Det är alltså 2,5x zoomomfång istället för 3x för att spara storlek. 11-27,5mm-objektivet finns att köpa i svart eller vitt, eller som en del i ett paket med kamera och objektiv i samma färg som kameran.

För den som vill använda Nikon 1-kameror under vatten kommer undervattenshuset WP-N1. Undervattenshuset passar VR 10-30mm f/3.5-5.6-objektivet och kostar 6.799 kr. Ett högt pris för den som vill bada med kameran, men ett lågt pris jämfört med andra uv-hus för systemkameror.  Prisnivån ligger mellan uv-hus för kompaktkameror och uv-hus för systemkameror. Dykdjupet är 40 meter och alla kamerans funktioner kan användas.

Nikon 1 J2 är en uppdaterad J1 med flera nya funktioner.
− Nikon 1 J2 har fått en hel del nya funktioner som kreativt retuscheringsläge och har blivit ännu mer intuitiv och lätt att hantera. Det kommer säkert att uppskattas av dem som uppgraderar från en kompaktkamera, och de DSLR-användare som letar efter en kompaktare kamera med konstnärlig potential, säger Björn Nordgren, produktchef på Nikon Nordic, i ett pressmeddelande.

Några av bildeffekterna är Mjukt filter, Enkelt panorama och Nattporträttläge. Rörligt foto blandar film och stillbild för att skapa häftiga rörelseeffekter i bilden.

Nikon 1-systemet särskiljer sig från andra med sin snabbhet (600 MB/s i databehandling). I J2 kan snabbheten användas till att ta 20 exponeringar för avtryckaren trycks ner. Sedan väljer kameran ut de fem bästa bilderna baserat på ansiktsuttryck, komposition och skärpa. Därefter visas den bästa bilden på den nya högupplösta skärmen (921 000 bildpunkter).

För ytterligare kontroll ger det kreativa läget också tillgång till manuella inställningar.

Nikon 1 J2 säljs i sex olika färger, bland annat silver, röd, rosa och orange. Det kommer även att finnas specialutgåvor i borstad metall och andra ytstrukturer.

J2 börjar säljas den 6 september. Det rekommenderade priset är 5.095 kronor tillsammans med 11-27,5 mm f3,5-5,6.



Publicerad 2012-08-09.

6 Kommentarer

Tveljus 2012-08-09 11:53  
"Rörligt foto blandar film och stillbild för att skapa häftiga rörelseeffekter i bilden" – reagerar, möjligtvis petigt, på ordet "häftiga" som är ett positivt laddat värdeord. Det här är väl inte ert test av kameran utan bara en slags vidarebefodran av information från Nikon så just det ordet kanske borde ha strukits, right?
Narreh 2012-08-09 12:23
Jag tror detta läge finns sedan tidigare på Nikon 1 J1 också, så det är möjligt att de tycker att det är häftigt och att de faktiskt har prövat det.

Det har jag och det är en ganska kul funktion även om det är en väldigt "konsument-inriktad" funktion. inget jag skulle använda mig av för något professionellt, men en kul sak för de som behöver det på kameran.
Svar från froderberg 2012-08-09 12:35
Vi rensar massor av värdeord ur pressmeddelanden. Den här artikeln är inget undantag. Det står "FÖR ATT skapa häftiga effekter". Det beskriver tanken med funktionen och inte det faktiska resultatet. Ibland blir det obegripligt om man rensar bort allt.
Avslutat Medlemskap 2012-08-10 12:32
Äh, låt det vara med lite positivt värdeladdade ord från Nikon. De behöver det så väl för sitt 1-system stackarna. Kul med ett nytt objektiv, även om det är precis samma brännviddsområde och ljusstyrka som det tidigare. Nu finns det allt som allt hela 5 olika (lika) objektiv till systemet att välja mellan.
Tveljus 2012-08-10 23:33
Men snälla, "häftiga rörelseeffekter" beskriver ingenting för den som inte redan vet vad det handlar om. Och om Nikon hade skrivit "FÖR ATT göra Nikon J2 till den COOLASTE kameran NÅGONSIN så har vi gjort den i orange färg bland annat", hade ni kopierat det också? Nä, just det, trots att det beskriver funktionen för färgen och inte det faktiska resultat.
Grattis till Nikon, de får gratis reklam!
backlundphotography 2012-09-27 14:36  
Jag köpte endast huset. Missa inte det coolaste med Nikon-1: FT-1 adaptern för att använda alla fina SLR Nikon-gluggar. Huset är grymt intressant för tele med en pixeltäthet som vida överskrider D800. Jag skapar en tråd om detta när jag har lite mer bilder att visa, men mina första tester gör mig riktigt imponerad.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS