Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fem företag ansluter sig till micro-fourthirds

Fem företag ansluter sig till micro-fourthirds

Kanske är det ett tecken att micro-fourthirds-systemet tar fart att fem nya företag har anslutit sig till standarden. Vi kommer att få se systemkameror från Kodak och videokameror från Blackmagic.

De fem företagen är:

Blackmagic Design Pty Limited
Ett australiskt företag grundades 1984 som tillverkar elektronisk utrustning för sändning och videoproduktion. De har lanserat en videokamera som heter Blackmagic Cinema Camera MFT.



JK Imaging Limited
Ett amerikanskt bolag grundat 2012 som fått licens för att tillverka kameror, projektorer och andra produkter för digitalfoto med Kodaks logotype. De kommer att tillverka micro-fourthirdskameror i Kina kallade Kodak Pixpro. Den första modellen kommer att heta S1 och ha inbyggd wifi för kommunikation med smartphones och surfplattor. Läs mer här.

Photron Limited
Ett japanskt företag etablerat i 1968 som driver tillverkning, försäljning och service av professionell film och videoutrustning samt fotoinstrument. De har flera kameramodeller för höghastighetsfotografering.



SVS-Vistek GmbH
Ett tyskt företag grundadet 2001. De utvecklar, tillverkar och distribuerar fotoprodukter för tillverkningsindustrin, exempelvis kameror för processövervakning.



Viewplus Inc
Ett japanskt företag som grundades 1998. De gör videoutrustning, bland annat 3D-kameror och 4K-kameror.

Läs mer om micro-fourthirds-systemet här



Publicerad 2013-01-30.

4 Kommentarer

Elias Fuchs Toll 2013-01-30 14:34  
Wohooo!
Äntligen
FlyerOne 2013-01-30 19:26  
Hmmm, förefaller mest att handla om företag som sysslar med videoutrustning. Ett av dem talar dock om stillbildskameror - JK Imaging Ltd., som nyligen köpte rättigheten till att använda Kodaks namn på sina produkter. Avsikten är tydligen att dessa kameror ska tillverkas i Kina. Man kan ju befara att det handlar om att, så länge det går, mjölka det mesta ur Kodaks namn genom att klistra det på kameror från Kina - väldigt billiga att tillverka, men halvdyra på marknaden.

Hoppas verkligen att jag har fel. Det kan inte vara lyckligt ifall Micro FourThirds-systemet skulle bli "utspätt" med lågprisprodukter av enklare kvalitet (ifall det nu skulle bli så). Sony behöver seriös konkurrens, annars föreligger ju alltid en risk för att de framöver kan komma att slappa till när det gäller utvecklingen av deras NEX-system.
.
Christian_Jönköping 2013-01-31 23:17
Frågan man kan ställa sig är hur många kameratillverkare som INTE tillverkar sina kameror i Kina :)

Bortsett från det tror jag precis som du, det är Kodaks märke de vill åt.
FlyerOne 2013-02-01 00:11
Hehe, ja det kan man fråga sig. Men jag undrar om överhuvudtaget några japanska "tjockkameror" tillverkas i Kina (ännu åtminstone) - kanske vissa kompaktkameror? Däremot i Thailand, där hade ju både både Nikon och Sony tjockkamerafabrikation (åtminstone innan de tragiska översvämningarna svepte bort alltihop).
.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS