Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Test: NiSi ND-Vario 1-5 Stops True Color

Test: NiSi ND-Vario 1-5 Stops True Color

Fördelen med ett steglöst varierbart filter jämfört med fasta varianter är att det ger större flexibilitet och precision när det gäller att justera exponeringen.

 
Plus

Gråfilter möjliggör längre slutartider vid stora bländare, och är nästan ett måste för den som filmar. Finns det anledning till att spendera några extra kronor på ett variabelt ND-filter av hög kvalitet? Absolut om du filmar eller fotograferar och vill ha ett smidigt filter som inte ger färgstick eller vinjettering.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2024-06-18.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

1 Kommentarer

froderberg 2024-06-18 22:36  
Ett sådant här filter är närmast ett måste för oss som håller på mycket med video eftersom vi är begränsade till relativt långa slutartider (1/50 eller 1/100 sekund) för att rörelser inte ska se konstiga ut. Då är det perfekt att kunna välja styrka på gråfiltret. Beställde detta direkt när jag läste testet.
Svar från saraarnald 2024-06-21 08:27
Jag köpte också ett exemplar direkt efter testet. Och en step-ring.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning